Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

11. 03. 2019. 20:20 >> 19:47
1

ZA UKIDANJE SANKCIJA

SAD: S.Koreja da se potpuno razoruža

SAD ne žele "postepenu" denuklearizaciju Sjeverne Koreje, izjavio je danas američki izaslanik Stiven Bajigan, potvrđujući da Vašington želi potpuno razoružavanje u zamjenu za ukidanje sankcija.

Bajigan je rekao da američka administracija želi potpunu denuklearizaciju u Sjevernoj Koreji, prije kraja mandata predsjednika Donalda Trampa u januaru 2021.

Prema njegovim riječima, denuklearizacija uključuje pregovore, kao i rješavanje pitanja programa hemijskog i biološkog oružja Sjeverne Koreje.

Bajigan je rekao da je potrebno postići dogovor za svaku tačku prije globalnog dogovora o razoružanju.

Američki izaslanik je dodao da je učinjen napredak u tom pravcu iako je drugi samit Trampa sa liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom završen bez dogovora.

"Vrata su ostala otvorena" za nastavak pregovora sa Pjongjangom, dodao je Bajigan navodeći da Sjeverna Koreja mora u potpunosti da bude posvećena rješavanju tog pitanja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније