Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

13. 01. 2020. 08:56 >> 08:55

SJEVERNO OD BAGDADA

Četiri iračka vojnika ranjena u raketnom napadu

Četiri iračka vojnika ranjena su noćas u raketnom napadu na njihovu bazu sjeverno od Bagdada gdje su do skoro bili prisutni američki instruktori, izjavili su irački bezbjednosni zvaničnici.

Napad je izveden na vazdušnu bazu Balad sa najmanje šest raketa i nije bilo poginulih.

On je uslijedio samo nekoliko dana pošto je Iran ispalio balističke rakete na dvije baze u Iraku gdje su stacionirane američke snage kao odmazdu na to što su Amerikanci u napadu dronom ubili visokog iranskog generala.

Trenutno u vazduhoplovnoj bazi Balad, koja se nalazi 80 kilometara sjeverno od Bagdada, nema Amerikanaca i nije ih bilo za vrijeme napada, rekao je portparol koalicije.

U bazi su ranije bili američki instruktori, savjetnici i grupa koja je pružala usluge održavanja za avione F-16, rekao je jedan irački vojni zvaničnik koji nije želio da mu se navede ime u skladu sa propisima.

U napadu su ranjeni jedan irački oficir i tri vojnika, rekli su irački bezbjednosni zvaničnici. Neke rakete pale su na restoran u bazi.

Ni jedna grupa nije preuzela odgovornost za taj napad.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније