Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina bussines [ I. P. ]

23. 08. 2022. 09:39 >> 09:36
1

SMANJUJU TROŠKOVE

Ford otpušta tri hiljade radnika

Američki proizvođač automobila Ford otpušta oko tri hiljade radnika u nastojanju da smanji troškove i pređe sa unutrašnjim sagorijevanjem na električne automobile, javlja NBC news.

Čelnici Michigana rekli su u e-poruci zaposlenima da će dvije hiljade radnika s punim radnim vremenom biti otpušteno, zajedno s još hiljadu ugovornih radnika, prenosi SEEbiz.

Izvršni predsjednik Bill Ford i izvršni direktor Jim Farley naveli su u e-poruci da će osigurati beneficije svim otpuštenim radnicima, kao i pomoći im u pronalasku novog zaposlenja.

Takođe su kazali da Ford ima priliku postati lider u novoj eri povezanih i električnih vozila.

"Gradnja budućnosti zahtijeva promjene i preoblikovanje svih aspekata načina na koji smo funkcionirali više od vijeka", navodi se u e-poruci.

Oni su dodali da to znači preraspodjelu resursa i strukturu troškova koja je nekonkurentna tradicionalnim i novim firmama.

Američki proizvođač automobila otkrio je da njegova struktura troškova nije konkurentna General Motorsu, Stellantisu i Tesli.

"Reorganizujemo i pojednostavljujemo funkcije u cijelom poslovanju", zaključuje se u e-poruci

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније