Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina biznis ]

29. 10. 2023. 20:29 >> 20:29

OGROMNI GUBICI

Ford zbog štrajka izgubio 1,3 milijarde dolara

Američka automobilska kompanija Ford izgubila je zbog štrajka radnika oko 1,3 milijarde dolara jer oko 80 hiljada vozila nije proizvedeno tokom obustave rada.

Ford procjenjuje gubitak na 1,3 milijarde dolara zbog štrajka koji je pokrenut sredinom septembra, a koji je okončan ove sedmice načelnim sporazumom sa sindikatom i koji će omogućiti ponovno otvaranje fabrika, prenosi Biznis.ba.

Finansijski direktor kompanije John Loler saopštio je da će sporazum povećati troškove proizvodnje sa 850 na 900 USD, ali nije iznio detalje dokumenta.

"Kao rezultat toga, Ford će morati da poveća efikasnost i produktivnost da bi nadoknadio veće troškove rada", rekao je Loler.

U Fordu, kao i u druga dva američka proizvođača automobila, Stellantisu i General Motorsu štrajkovalo je gotovo 45 hiljada od ukupno 146 hiljada zaposlenih koji su članovi sindikata United Auto Workers (UAW).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније