Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 03. 2014. 13:00 >> 13:15
15

KLARK PORUČIO

Ko voli Putina, eto mu ga!

Sadašnja kriza u Ukrajini podsjeća na ono što se na Balkanu zbivalo 90-ih godina prošlog vijeka, ocijenio je penzionisani američki general Vesli Klark.

 

On smatra da je to podsjetnik koliko je važno da se Evropa demokratizuje.

"Vojnom intervencijom u Srbiji NATO je donio mir i kraj jednog režima. Tom akcijom ojačao je svoju ulogu na Balkanu", rekao je Klark, koji je bio zapovjednik NATO-a u Evropi u vrijeme kada je Alijansa vojno intervenisala protiv Srbije.

Klark smatra da bi ukrajinska kriza morala da bude podsjetnik da se u Evropi moraju podsticati demokratski procesi, kakve bi "morala da slijedi i Srbija, jer od stanja u toj zemlji bitno zavisi i stanje u BiH". 

“Čini mi se da je Srbija trenutno na dobrom putu", kaže bivši general za sarajevski “Dnevni avaz”. 

Upitan o mogućem približavanju Srbije Rusiji, Klark je ocijenio da je “ovo zapravo doba prilika da se Zapad konsoliduje i postavi kao lider pozitivnih promjena". 

"Plediranje na jake rusko-srpske odnose samo je odjek ideja prošlosti. Oni koji u Evropi, na Balkanu ili u BiH pate za Putinom neka idu k njemu", rekao je Klarik, dodavši ironično da je “Sibir ogroman i da u njemu ima mjesta”, prenijela je agencija Hina.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније