Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Mina ]

27. 10. 2023. 09:42 >> 09:45

ODGOVOR NA NAPADE BAZA U IRAKU

Američki borbeni avioni gađali dvije lokacije u Siriji

Američka vojska rano jutros izvela je vazdušne napade na dvije lokacije u istočnoj Siriji koje su povezane sa Revolucionarnom gardom Irana, objavio je Pentagon.

Pentagon je dodao da su napade izvršila dva borbena F-16 aviona, prenosi Slobodna Evropa.

Udari su izvršeni kao odgovor na niz napada dronovima i raketama na američke baze i ljudstvo u Iraku i Siriji 17. oktobra.

"Ovi udari odražavaju odlučnost američke vlade da održi ravnotežu i odvrati dalju agresiju, koja bi mogla biti potaknuta izraelskim sukobom s Hamasom", naveo je Pentagon.

Prema Pentagonu, bilo je barem 12 napada na američke baze i osoblje u Iraku i četiri u Siriji od prošle sedmice.

General ratnog vazduhoplovstva Pat Rajder rekao je da je 21 američki vojnik povrijeđen u dva od tih napada.

U izjavi je ministar obrane Lojd Ostin rekao da su napadi odgovor na niz trajnih i uglavnom neuspješnih napada grupa koje podržava Iran.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније