Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ R.B. ]

13. 11. 2023. 08:51 >> 08:50

HTIO DA UZME MIKROFON

Muškarac prekinuo govor Grete Tunberg: Nijesam ovdje zbog politike

Govor Grete Tunberg na velikom klimatskom protestu u Amsterdamu prekinuo je muškarac koji je upao na binu. Rekao je da je "tu došao zbog klimatskih demonstracija, a ne političkih stavova", dok je pokušavao da izvuče mikrofon iz ruku Grete Tunberg.

Neposredno prije incidenta iz gomile su se čuli povici "Palestina će biti slobodna".

Ranije tokom skupa, organizatori su skratili govor jedne aktivistkinje nakon što je izgovorila rečenicu: "Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna", prenosi novinska agencija Rojters.

Mnoge jevrejske grupe kažu da je taj slogan, koji se koristi na protestima širom svijeta, poziv na uništenje Izraela.

Propalestinski aktivisti, prenosi Index.hr, tvrde da većina ljudi koji ga koriste pozivaju na kraj izraelske okupacije Zapadne obale i blokade Gaze, a ne na eliminaciju samog Izraela.

Nakon što je muškarac uklonjen s pozornice, Tunberg se pridružila gomili u skandiranju: "Nema klimatske pravde na okupiranoj zemlji."

Prošlog mjeseca švedska klimatska aktivistkinja našla se na meti kritika nakon što je na društvenim mrežama podijelila propalestinske poruke, a neki su je optuživali da ne pokazuje podršku izraelskim žrtvama napada Hamasa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније