Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М. [ Beta ]

21. 11. 2023. 09:53 >> 09:55

NEPOVRIJEĐENI ČLANOVI POSADE

Avion američke mornarice promašio pistu na Havajima

Avion američkih marinaca koji je letio po kišovitom vremenu promašio je pistu u vojnoj bazi na Havajima i uletio u zaliv Kaneohe, ali svih devet članova posade su nepovrijeđeni, saopštile su danas vlasti.

Na poziv za pomoć odgovorila je obalska straža ali su operacije spasavanja sinoć ubrzo bile prekinute jer izgleda da su svi uključeni spaseni, rekao je portparol obalske straže Rajan Fišer.

Portparol marinaca narednik Orlando Perez rekao je da nema informacije o tome zašto je letjelica P-8A Poseidon promašila pistu u bazi marinaca na Havajima.

U snimku očevica se vidi avion u vodi blizu obale.

Vatrogasna služba Honolulua dobila je poziv o udesu letjelice nešto poslije 14 časova po lokalnom vremenu, naveo je portparol.

Vrijeme je bilo oblačno i kišovito, a vidljivost oko 1,6 kilometara rekao je meteorolog Tomas Von iz nacionalne meteorološke službe Honolulua.

Baza marinaca na Havajima je oko 16 kilometara od Honolulua na ostrvu Oahu. U bazi se nalazi oko 9.300 pripadnika vojnog osoblja i 5.100 članova porodica. To je jedan od ključnih vojnih objekata na ostrvu Oahu.

Baza izlazi na zaliv Kaneohe, bogat koralnim grebenima, gdje ima ajkula čekićarki. Tu se nalazi i Institut za istraživanje marinske biologije Univerziteta Havaji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније