Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Beta ]

17. 02. 2024. 21:51 >> 21:51
Čitaj mi:

OBRAČUNI

Vlasti u Nikaragvi zabranile rad društvenim i vjerskim grupama

Vlasti u Nikaragvi zabranile su udruženje izviđača i sedam drugih nevladinih vjerskih organizacija što je najnoviji potez u tekućem obračunu vlade ljevičarskog predsednika Danijela Ortege sa vjerskim i dobrotvornim organizacijama i građanskim grupama.

Ministarsvo spoljnih poslova, koje reguliše rad NVO u toj centralnoameričkoj zemlji, saopštilo je da nacionalno udruženje izviđača Nikaragve navodno nije predalo svoje finansijske izvještaje.

Cjelokupna imovina zabranjenih organizacija će biti konfiskovana od strane vlade Nikaragve, dodaje se u saopštenju.

Od izbijanja velikih antivladinih protesta 2018. godine Ortegina vlada je zabranila rad za više od 3.500 nevladinih organizacija.

Masovne zabrane su natjerale hiljade stanovnika Nikaragve da napuste svoju zemlju, uglavnom bježeći u SAD ili u susjednu Kostariku.

Samo par sati nakon što je objavljena nova runda zatvaranja američki Stejt department je najavio novu rundu sankcija za "više od 100 zvaničnika" u Nikaragvi, koje kontroliše vladajuća partija Sandinistički front.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније