Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

26. 03. 2024. 12:09 >> 12:09
Čitaj mi:

IZDEJSTVOVANO ODLAGANJE

Asanžu dozvola da uloži žalbu protiv izručenja SAD

Džulijan Asanž dobio je odlaganje u svojoj borbi protiv izručenja u SAD, nakon što mu je dvoje sudija dalo dozvolu da uloži žalbu protiv njegovog izručenja iz Velike Britanije.

Da je Asanžu bila odbijena dozvola za žalbu, mogao je da bude izručen za nekoliko dana kako bi se suočio sa optužbama za špijunažu u SAD-u, podsjeća Gardijan.

Na dvodnevnom saslušanju, njegovi advokati su argumentovali da su optužbe, koje se odnose na objavljivanje Vikiliksa i hiljada klasifikovanih i diplomatskih dokumenata povezanih sa ratovima u Avganistanu i Iraku, politički motivisane i da je zahtjev za izručenje nezakonit.

Dvoje sudija Visokog suda u Londonu, Dejm Viktorija Šarp i Džastis Džonson, odlučile su da su advokati pokazali da Asanž ima sporan slučaj i da bi trebalo da mu se pruži prilika da ga izloži na punoj žalbenoj raspravi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније