Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 08. 2014. 10:07 >> 10:06

EKONOMSKI PRITISAK

Obama: Sankcije protiv Rusije djeluju

Predsjednik SAD Barak Obama ocijenio je da američke sankcije protiv Rusije zbog njenog postupanja u Ukrajini daju rezultate, ali je dodao da će se Vašigton suočiti s mnogo drugačijim pitanjima ako Moskva, kojim slučajem, krene u invaziju na istočnu Ukrajinu.

 

 

Zapadni zvaničnici upozoravaju na gomilanje ruskih trupa duž granice sa Ukrajinom i dodaju da to može biti uvod u veliki upad sa ciljem zaštite proruskih separatista koje se bore sa ukrajinskim trupama.

Iako i republikanci i demokrate u američkom Kongresu žele da SAD pošalju vojnu ponoć Ukrajini, Obamina administracija za sada govori kako ne vjeruje da je američka vojna pomoć potrebna.

"Imajte u vidu da je ruska vojska mnogo veća od ukrajinske. Prema tome, ovdje nije pitanje da li ukrajinska armija ima neko dodatno naoružanje", rekao je Obama novinarima.

SAD i Evropska unija optužuju Rusiju, koja je u martu pripojila Krim, da podgrijava tenzije u istočnoj Ukrajini, snabdijevajući pobunjenike oružjem i stručnom pomoći.

"Barem se do sada borimo s grupom separatista koji su umiješani u užasno nasilje. Ali ako se suočimo s ruskom invazijom, to su očigledno neka drugačija pitanja. Nijsmo još došli dotle", rekao je Obama.

Prema njegovoj ocjeni, sankcije protiv Rusije djeluju "kako je planirano, izlažući rusku ekonomiju ogromnom pritisku".

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније