Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 12. 2014. 20:17 >> 20:13
3

JAČAĆE PRITISAK

Obama: Putin se neće promijeniti

Predsjednik SAD Barak Obama saopštio je da lider Rusije Vladimir Putin, u politici, koristi nacionalistički pristup koji plaši ruske susjede. On je istakao da ne treba očekivati promjenu Putinovog njegovog načina razmišljanja dok negativne posljedice sankcija ne pređu iz oblasti ekonomije do politike.

Obama je, govoreći vodećim američkim biznismenima, rekao da se Rusija "potpuno međunarodno izolovala", prenosi Asošiejted pres.Međutim, Obama smatra da je problem što su te iste Putinove akcije politički popularne u Rusiji, navodi američka agencija. 

Predsjednik SAD je rekao da ne misli da će Putin promijeniti kurs dok štete po rusku privredu, zbog zapadnih sankcija, ne stignu do politike. 

"Ako me pitate da li sam optimističan povodom toga da li će se Putinov pristup (prema situaciji u Ukrajini) promijeniti, mislim da se to neće dogoditi dok političari u Rusiji ne shvate šta se dešava u ekonomiji. Zato nastavljamo sa jačanjem našeg pritiska", prenijela je Ruska informativna agencija (RIA) Novosti izvještaje američkih elektronskih medija. 

Obama je na okruglom stolu rekao da su sankcije "snažan udarac za privredu Rusije". 

"Možda situacija pozitivno utiče na politički položaj Putina u zemlji, ali to izoluje Rusiju na međunarodnoj sceni", rekao je Obama. Lider SAD se saglasio da "sankcije negativno utiču na evropsku politiku", ali je ukazao da će SAD nastaviti blisko da sarađuju sa Evropskom unijom. 

Obama je, prema navodima AP, rekao da je imao veoma produktivne odnose sa aktuelnim ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom dok je bio predsjednik, iako je Putin iz pozadine i dalje vladao.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније