Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 10. 2014. 21:25 >> 21:31

VIRUS NE JENJAVA

SZO: Broj žrtava porastao na 4.800

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je ebola odnijela više od 4.800 života i da taj virus ne jenjava na zapadu Afrike.

SZO je u novom izveštaju naveo da je zasad bilo 9.936 mogućih i potvrđenih slučajeva ebole, većinom u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji.

Ta organizacija ističe da je prenos virusa i dalje intezivan u glavnim gradovima tih država, kao i da se i dalje ne prijavljuju svi slučajevi oboljevanja.

U izveštaju se navodi da zbog nedostatka smještaja za bolesne u zdravstvenim centrima za ebolu, porodice brinu o oboljelima kod kuće, što omogućava dalje širenje virusa.

U Liberiji je najveći problem sa smještajnim kapacitetima, pošto je samo 23 odsto pacijenata hospitalizovano. SZO procjenjuje da je potrebno 4.388 kreveta za bolesne na zapadu Afrike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније