Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 04. 2015. 08:45 >> 08:38
1

NUKLEARNI PROGRAM IRANA

Izrael nezadovoljan sporazumom

Okvirni sporazum koji su svjetske sile postigle sa Iranom o njegovom spornom nuklearnom programu u Izraelu je naišao na oštre kritike, uz ocjenu da bi svaki sporazum zasnovan na njemu predstavljao istorijsku grešku.

 

 

 

U saopštenju neimenovanih izraelskih zvaničnika proslijeđenom novinarima, navodi se da je sporazum iz Lozane loš pošto ostavlja netaknutim veliki dio infrastrukture Irana za koju se sumnja da služi za proizvodnju nuklearnog oružja, kao i da se ne bavi pitanjem iranske podrške militantnim snagama u regionu.
 
Izraelski visoki zvaničnici koji su sastavili saopštenje željeli su da ostanu anonimni, pošto se očekuje zvanično saopštenje premijera Benjamina Netanjahua.
 
Netanjahu je već ranije, kako su pregovori sa Iranom odmicali i počeo da se nazire sporazum, izražavao nezadovoljstvo i zabrinutost.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније