Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

13. 04. 2015. 12:55 >> 12:53

SUKOB S KĆERKOM

Le Pen se povukao iz regionalnih izbora

Osnivač francuske partije Nacionalni front, Žan-Mari Le Pen, objavio je danas da se povlači iz učešća na regionalnim izborima, nakon svađe sa kćerkom Marin, koja predvodi tu desničarsku stranku.

Marin Le Pen je u petak najavila da će se njen otac pojaviti pred stranačkom disciplinskom komisijom zbog kontroverznih komentara o holokaustu, kao i da bi trebalo da razmisli o napuštanju politike, prenijela je agencija AFP.

Dramatičan sukob unutar porodice Le Pen je postao javan prošle sedmice, kada je Marin Le Pen optužila svog oca da je počinio "političko samoubistvo" kada je izjavio da su nacističke gasne komore "istorijski detalj" i pozvao na bliže odnose sa Rusijom da bi se zaštitio "bijeli svijet".

Marin Le Pen je takođe pozvala 86-godišnjeg oca da "potvrdi svoju mudrost, izvuče pouke iz problema koji je sam napravio i možda se odrekne svojih političkih odgovornosti", prenose agencije.

Žan-Mari Le Pen je listu "Figaro" rekao da se neće kandidovati na regionalnim izborima u jednoj izbornoj jedinici na jugoistoku Francuske, "iako misli da je najbolji kandidat Nacionalnog fronta".

Na pitanje ko bi trebalo da se kandiduje u toj jedinici umjesto njega, Žan-Mari Le Pen je naveo svoju unuku Marion Marešal - Le Pen (25), novu zvijezdu Nacionalnog fronta, čiji se društveni stavovi smatraju konzervativnijim od stavova njene tetke Marin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније