Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic/Tanjug ]

30. 06. 2015. 21:23 >> 21:20
2

OBAMA O KRIZI

Grčka je velika briga za Evropu, ne i za SAD

Američki predsjednik Barak Obama izjavio je danas da je aktuelna kriza u Grčkoj velika briga za Evropu, ali da ne bi trebalo da izazove pretjerane reakcije u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i da američki zvaničnici već prate situaciju.

"Laički rečeno, ovo nije nešto za šta vjerujemo da će imati velike posljedice po američki finansijski sistem", rekao je Obama na konferenciji za novinare u Bijeloj kući.

"Očigledno je, međutim, da je ova situacija izuzetno bolna za grčki narod i da može imati značajne posljedice po stope privrednog rasta u Evropi", poručio je on.

Grčka i njeni kreditori u ovom trenutku razmatraju najnoviji prijedlog Atine kojim je zatraženo dvogodišnje produženje aktuelnog programa pomoći, samo nekoliko sati uoči isteka roka paketa međunarodne pomoći nakon čega će zvanična Atina ostati bez pristupa milijardama eura.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније