Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.B. [ Mina ]

30. 08. 2021. 16:47 >> 16:55
1

FORS MONTENEGRO

Podijeljeno 2,5 hiljada platnenih cegera

Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore FORS Montenegro realizuje akciju podjele besplatnih platnenih cegera kako bi se smanjila upotreba jednokratnih plastičnih kesa i podstaklo ekološki odgovorno ponašanje.

Iz FORS Montenegra su ukazali da je cilj te kampanje podizanje nivoa svijesti šire javnosti o štetnom uticaju plastičnih kesa na životnu sredinu, kao i ukazivanje na načine smanjenja njihove pretjerane upotrebe kroz korišćenje platnenih cegera.

Podjela besplatnih platnenih cegera realizovana je u objektima trgovinskih lanaca Conto, Aroma, Voli i Idea, a organizatori akcije očekuju da će se time doprinijeti postepenoj promjeni navike kod potrošača i da će prilikom odlaska u trgovinu nositi platneni ceger.

„Tokom trajanja kampanje u Crnoj Gori je podijeljeno 2,5 hiljada platnenih cegera, 1, 2 hiljade solarnih punjača, 940 USB-ova, 550 staklenih flašica, višenamjenske maske i ostali promotivni materijal koji je nosio poruke o značaju zaštite životne sredine kroz primjenu koncepta zelene ekonomije“, navedeno je iz Fors Montenegra.

Iz te Fondacije je predočeno da akcija predstavlja dio kampanje podizanja nivoa svijesti o zelenoj ekonomiji koja je sprovođena u okviru projekta „GEAR - Green Economy for Advanced Region (Zelena ekonomija za razvoj regiona), čija realizacija je počela 1. marta 2018. godine, a završava se sjutra.

Kako je navedeno, cilj projekta je povećanje aktivnosti i uticaja organizacija civilnog društva iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Albanije u zaštiti životne sredine kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promovisanje zelene ekonomije.

Projekat finansira Evropska unija (EU) u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za 2016-2017, a realizuje FORS Montenegro u partnerstvu sa organizacijama SMART Kolektiv iz Srbije, Centar za razvoj i podršku iz BiH, EKO Svest iz Sjeverne Makedonije, EDEN Centar iz Albanije i Udruženjem Slap iz Hrvatske.

Projekat u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније