Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. / R.B. ]

16. 11. 2022. 14:24 >> 14:23
3

IZBORI U PODGORICI

"Evropa sad" traži da se DIK izjasni o postupanju Vukčevića

Pokret "Evropa sad" podnio je zahtjev Državnoj izbornoj komisiji (DIK) da da uputstvo predsjedniku Izbore komisije Glavnog grada u vezi sa primjenom Zakona o izboru odbornika i poslanika, konkretno povodom zahtjeva da se proglase konačni rezultati izbora u Podgorici.

Predstavnik Pokreta, Jakov Milatović, kazao je za Portal RTCG da prolongiranje proglašenja konačnih rezultata u Podgorici ima za cilj kupovinu vremena, i kopiranje prakse Markovićeve Vlade u tehničkom mandatu, koja je, kako je naveo, zloupotrebljavala državne resurse za lično bogaćenje.

"Smatram da su i protesti u velikoj mjeri povezani sličnim motivom. Svakako ćemo institucionalnim sredstvima stati na kraj zloupotrebama od strane DPS-a", saopštio je Milatović.

Iz Pokreta u zahtjevu DIK-u traže mišljenje na konkretna pitanja.

"Da li je predsjednik Izborne komisije nakon otvaranja sjednice, a prije otvaranja dnevnog reda, dužan da dozvoli članu Izborne komisije da Izbornoj komisiji dostavi predlog dopune dnevnog reda o kom bi se Izborna komisija, kao kolektivni organ, izjasnila u sklopu rasprave o dnevnom redu. Da li je predsjednik Izborne komisije, u slučaju usvajanja za dopunu dnevnog reda dužan da dozvoli nastavak sjednice Izborne komisije kako bi se Izborna komisija, kao kolektivni organ, izjasnila po svim usvojenim tačkama dnevnog reda", navodi se u zahtjevu.

Takođe, pitaju da li je predsjednik Izborne komisije dužan da potpiše i dozvoli ovjeravanje pečatom sva akta Izborne komisije koja su usvojena većinom glasova svih članova izborne komicije.

Predsjednik Izborne komisije, Veselin Vukčević, prekinuo je 15. novembra sjednicu komisije uz komentar da ne dozvoljava usvajanje, dopunu i izjašnjenja članova po pitanju dnevnog reda.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније