Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

Б.Ч.Ј. [ Klix.ba/N1 ]

10. 05. 2023. 06:30 >> 07:22

SJUTRA DRUGO POLUFINALE

Eurosong: Srbija i Hrvatska prošle dalje

Svoje mjesto u finalu Eurosonga sinoć je osiguralo 10 zemalja. Prenos Eurosonga pratite na Televiziji Crne Gore.

U finalu koje se održava 13. maja nastupiće Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Srbija i Norveška.

Za vrijeme glasanja u dvorani u Liverpulu nastupila je poznata britanska pjevačica Rita Ora, dok su veče otvorili članovi ukrajinskog rok benda The Hardkiss.

Nakon prošlogodišnjeg trijumfa ukrajinskog sastava Kalush Orchestra s pjesmom "Stefania" na Eurosongu u Torinu, tradicija domaćinstva prethodnog pobjednika u startu je bila neizvjesna zbog ratnih događanja koji se od februara 2022. događaju na teritoriju Ukrajine.

Naime, Evropska radiofuzijska unija (EBU), nakon postignutog dogovora, odlučila je da će se Eurosong ove godine održati u Ujedinjenom Kraljevstvu, a Britanci su domaćini Eurosoga rekordni deveti put.

Druga polufinalna noć je u četvrtak, 11. maja, a zemlje koje će nastupiti su: Danska, Armenija, Rumunija, Estonija, Belgija, Kipar, Island, Grčka, Poljska, Slovenija, Gruzija, San Marino, Austrija, Albanija, Litvanija, Australija.

Finale muzičkog spektakla u Areni u Liverpulu slijedi u subotu, 13. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније