Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J. [ Klix.ba ]

16. 03. 2022. 11:59 >> 12:01

TVRDI 40 ODSTO ISPITANIH

Na poslu im više nedostaju kućni ljubimci od članova porodice

Novo istraživanje otkrilo je gdje vlasnici kućnih ljubimaca rangiraju svoje krznene prijatelje u odnosu na ljude u njihovom životu.

Magazin Wag! anketirao je 1.001 vlasnika pasa, postavljajući im pitanja o pandemiji, povratku na posao, brizi za svoje pse i još mnogo toga.

Od učesnika istraživanja koji se vraćaju na posao, 41 odsto je reklo da očekuje da će im pas nedostajati više nego djeci ili partneru kada se vrate na posao.

Mnogi od sudionika (62 odsto) su novi vlasnici kućnih ljubimaca i udomili su psa u posljednje dvije godine usred pandemije koronavirusa.

Ovi novi psi i kućni ljubimci koji su godinama u porodicama pružaju udobnost svojim vlasnicima. Istraživanje Wag!-a otkrilo je da 93 odsto ispitanika svoje pse doživljava kao podršku mentalnom zdravlju, dok 48 odsto smatra da su im pomogli u smanjenju anksioznosti, a 37 odsto je bilo šokirano kada je otkrilo koliko voli svog ljubimca.

Anksioznost zbog odvajanja od kućnih ljubimaca takođe je stvarnost za mnoge - 55 odsto ispitanika reklo je da je anksioznost zbog razdvajanja njihova najveća briga oko povratka radu u kancelariji, dok je 76 odsto inače zabrinuto zbog problema s brigom o kućnim ljubimcima koji će predstavljati povratak na posao.

Kvalitetno vrijeme s kućnim ljubimcima je visoki prioritet za anketirane ljude, s tim da većina učesnika provodi najmanje 3 sata mjesečno šetajući, trenirajući i igrajući se sa svojim ljubimcem.

Pored toga, vlasnici kućnih ljubimaca izrazili su interesovanje da više putuju sa svojim psima - 29 odsto učesnika ankete reklo je da bi putovali češće da im je lakše povesti psa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније