Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

04. 12. 2020. 23:15 >> 23:15

TRAŽI POVEĆANJE

Klop ponovo kritikovao Premijer ligu zbog broja izmjena

Trener Liverpula Jirgen Klop kritikovao je danas rukovodioce Premijer lige da "ignorišu dobrobit fudbalera", pošto nijesu razgovarali o povećanju broja izmjena na pet.

Premijer liga je u dva navrata glasala protiv predloga da se broj izmjena na utakmici poveća sa tri na pet, a taj predlog nije ni pomenut na sastanku klubova, u četvrtak.

Klop je rekao da je većina trenera za promjenu pravila, koja je Fifa privremeno uvela u junu kako bi rasteretila igrače i umanjila rizik od povreda usljed zgusnutog rasporeda i velikog broja utakmica poslije pauze zbog pandemije korona virusa. U nekim ligama to pravilo je ostalo na snazi, ali su klubovi u Premijer ligi uoči sezone glasali protiv.

"Niko nije mislio da će pet izmjena proći. Reći ću vam činjenice sa sastanka trenera, da je nama dozvoljeno da glasamo, taj predlog bi prošao sa 15, 16 glasova. Ali to što se to od tada nije dogodilo je znak da neki dioničari (Premijer lige) vide stvari drugačije od njihovih trenera", rekao je Klop, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

"Da budem iskren, to nije dobar znak, pošto to pokazuje da oni ignorišu dobrobit fudbalera. Treneri to ne rade, ali ovi ljudi to rade. Ako nemaš priliku da glasaš, onda to u ovom trenutku moraš da prihvatiš, ali pošto se radi o dobrobiti i igrača i mentalnom zdravlju, nećemo prestati da se borimo za to. To je ispravno uraditi", dodao je on.

Svaki od 20 klubova Premijer lige je dioničar takmičenja, a u slučaju ispadanja iz lige, klub se odriče svog djela.

O predlogu o pet izmjena moralo bi da se razgovara na sastanku Premijer lige, a za njegovo usvajanje potrebno je 14 glasova. Posljednji put, za predlog je bilo 11 klubova.

Engleska fudbalska liga je nedavno dozvolila klubovima pet izmjena.

"Prilično sam siguran da ćemo ponovo diskutovati, pošto sve ekipe moraju da igraju na tri dana i svi će osjetiti razliku u odnosu na druge sezone. A sljedećeg ljeta će biti problem za (selektora Engleske) Gareta Sautgejta, pošto će većina igrača koje će željeti da pozove u reprezentaciju igrati po tri utakmice nedjeljno", naveo je Klop.

"Garet će, tako, dobiti ono što mu mi možemo dati i ako zadržimo tri zamjene, onda on ima problem. To je onda i problem Fudbalskog saveza Engleske, po mom mišljenju", dodao je Klop.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније