Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ R.B. ]

08. 07. 2022. 09:03 >> 09:00

STOP ZA ALKOHOL

Nema piva za ljubitelje fudbala na stadionima u Kataru

Na stadionima tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru neće biti dozvoljeno konzumiranje alkohola, a prodaja piva van arena dozvoljena je samo prije i poslije nekih utakmica i to na posebnim mjestima, piše danas Rojters pozivajući se na izvor upoznat sa planovima fudbalskog turnira.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo je prvo koje se održava u muslimanskoj zemlji sa strogom kontrolom alkohola, što predstavlja izazov za organizatora fudbalskih mečeva, koji se često povezuju sa ljubiteljima piva i koje sponzorišu globalni brendovi tog alkoholnog pića.

Planovi na stadionima se još finalizuju, ali se trenutno razgovara o tome da se navijačima omogući da piju pivo po dolasku i pri odlasku sa stadiona, ali pivo neće moći da se konzumira tokom meča, niti unutar stadiona, dodaje sagovornik Rojtersa.

Dokument od 2. juna, u koji je Rojters imao uvid, navodi kako organizatori planiraju da odgovore na zahtjeve skoro 1,2 miliona fudbalskih navijača, od kojih su mnogi navikli da piju pivo bez ograničenja na dan utakmice.

U Kataru, iako nijesu stroga pravila kao u Saudijskoj Arabiji, konzumiranje alkohola na javnim mjestima je nelegalno.

Navijači će, na novembarskom Svjetskom prvenstvu, moći da kupe pivo u ograničenom vremenu u određenim djelovima glavne FIFA fan zone u parku Al Bida u Dohi.

Alkohol će biti dostupan za 15.000 do 20.000 navijača u napuštenom uglu golf kluba Doha, nekoliko kilometara udaljenom od stadiona i glavne zone navijača, pokazuje dokument.

Pored toga, pješčana parcela okružena zidom od tri metra, koja se nalazi između ulaza u hotel i centralnog rashladnog postrojenja, biće pretvorena u prostoriju kapaciteta 10.000 mjesta koja obećava tehno muziku i alkohol.

Portparol organizatora najavio je da će zajedno sa FIFA „u dogledno vrijeme“ objaviti planove o dostupnosti alkohola tokom turnira, koji će trajati 28 dana.

Alkohol je već dostupan u određenim mjestima u Kataru, kao što su hoteli i barovi i to se neće promijeniti, navode vlasti Katara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније