Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р. [ Beta ]

08. 03. 2023. 23:18 >> 23:39

LIGA ŠAMPIONA

Bajern i Milan u četvrtfinalu LŠ

Fudbaleri minhenskog Bajerna plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su na svom terenu u revanš meču pobijedili Pari Sen Žermen sa 2:0.

Bajern je slavio i u prvom meču u Parizu (1:0), pa je plasman u četvrtfinale obezbijedio ukupnim rezultatom 3:0.

Strijelci za Bajern bili su Erik Čupo-Moting u 61. i Serž Gnabri u 90. minutu.

Prvu ozbiljniju šansu PSŽ je imao u 25. minutu. Pokušao je Mesi, ali je izblokiran od strane De Lihta i Alfonsa Dejvisa, a potom je golman Zomer uhvatio loptu.

U 38. minutu golman Bajerna Zomer se poigravao ispred svog gola, Hakimi mu je oduzeo loptu, šutirao je Vitinja ali je De Liht uklizao i sa gol linije izbio loptu.

Bajern je u 53. minutu preko Tomasa Milera uspio da zatrese mrežu Donarume, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

U 61. minutu Bajern je stigao do vođstva golom Erika Čupo-Motinga. Miler je na ivici šesnaesterca oduzeo loptu Veratiju, proslijedio do Gorecke, koji je nesebično uposlio Čupo-Motinga, kome nije bilo teško da zatrese praznu mrežu.

Četiri munuta kasnije PSŽ je imao priliku za izjednačenje. Nakon centaršuta iz kornera Serhio Ramos je pokušao glavom, ali je njegov udarac odličnom intervencijom zaustavio Zomer.

Ramos je u 83. minutu imao novu šansu, ponovo je nakon centaršuta iz kornera šutirao glavom ali je ovog puta lopta otišla malo pored gola.

Konačan rezultat postavio je Serž Gnabri golom u 90. minutu. Kanselo je odlično povukao kontra napad, uposlio Gnabrija koji je udarcem sa 10 metara zatresao mrežu PSŽ-a.

Dva minuta kasnije, Bajern je mogao da stigne i do trećeg gola, ali je udarac Alfonsa Dejvisa zaustavio Donaruma.Fudbaleri Milana u drugom meču večeri takođe su izborili četvrtfinale Lige šampiona, nakon što su u revanšu u Londonu protiv Totenhema odigrali neriješeno 0:0.

U prvom meču, Milan je na svom terenu slavio rezultatom 1:0.

Početak meča je kasnio 10 minuta, pošto su obije ekipe imale problema u saobraćaju prilikom dolaska na stadion.

Oba tima su ušla oprezno u meč i u prvom poluvremenu nije viđena ozbiljnija prilika za postizanje gola.

Na kraju poluvremena timovi su imali izjednačen posjed lopte, i uputili su po dva udarca ka golu protivnika. U prvom dijelu igre nije viđen ni jedan šut u okvir gola.

Milan je imao dobru priliku u 51. minutu preko Brahima Dijasa, ali je njegov udarac dobrom intervencijom zaustavio golman Totenhema Forster.

Prvi udarac u okvir gola Totenhem je uputio u 64. minutu, sa sedam metara iskosa sa desne strane šutirao je Pjer-Emil Hejbjerg ali je golman Milana Mainjan dobro reagovao.

Dva minuta kasdnije Milan je imao šansu poslije kontra napada, ali je udarac Žirua zaustavio Forster.

U 77. minutu Totenhem je ostao sa igračem manje na terenu, pošto je poslije neopreznog starta drugi žuti karton dobio Kristijano Romero.

Do kraja meča Totenhem je pokušavao da stigne do gola i anulira prednost Milana iz prvog meča, ali sa igračem manje nije uspio da stigne do ozbiljnije prilike.

Milan je u završnici imao najbolju priliku, ali je udarac Origija zaustavila stativa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније