Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 05. 2013. 16:26 >> 16:26

NBA

Lilard ruki sezone

Kao što se i očekivalo, plejmejker Portland Trejlblejzersa Demijan Lilard proglašen je za rukija godine u NBA ligi. Lilard je četvrti ruki koji je jednoglasno izabran za najboljeg novajliju, poslije Blejka Grifina (2011), Dejvida Robinsona (1990) i Ralfa Sampsona (1984).

 

Lilard je bio šesti pik na draftu prošlog juna, a prosječno je imao 19 poena, 3,1 skok i 6,1 asistenciju. Oborio je rekord Stivena Karija po broju trojki koje je ruki dao u sezoni – Lilard je ubacio 185.

Takođe, plej Portlanda postao je tek treći ruki u istoriji koji je imao više od 1500 poena i 500 asistencija, poslije legendi kao što su Oskar Robertson i Alan Ajverson.

"Ne mogu da prestanem da se smješkam“, rekao je Lilard pošto je primio nagradu.

Najboljeg rukija sezone pohvalio je i Kobi Brajant.

"On je fantastičan, zaista fantastičan. Mnogo igrača može da uđe u formu, ali on ima sjajne poteze, inteligenciju, strpljenje. On je prava stvar“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније