Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

16. 06. 2022. 16:53 >> 16:51
1

ODLUKA BORDA EVROLIGE

Budućnost i naredne sezone u Evrokupu: Pozivnice za London i Pariz

Košarkaši Budućnost Volija i naredne godine će učestvovati u Evrokupu.

To je odlučenu danas na bordu Evrolige.

U drugom po rangu evropskom takmičenju će sem "plavo-bijelih" i ekipa Cedevita Olimpije, kao predstavnik regiona, odnosno ABA lige.

Bord Evrolige je uputio i prvi put pozivnice ukrajinskom Prometeju, rumunskom Klužu, a interesantno je da su pozvani i engleski London kao i francuski Pariz (ekipa koja postoji od 2018. godine).

U narednoj sezoni u Evrokupu će dakle učestvovati: Budućnost VOLI, Cedevita Olimpija, Trento, Bursa, Gran Kanarija, Hamburg, Hapoel Tel Aviv, Burg, Huventud, Lietkabilis, London Lions, Breša, Pariz, Prometej, Ulm, Slask, Kluž, Venecija.

Baš kao i u Evroligi, i ovdje važi zabrana nastupa ruskih ekipa zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Format takmičenja ostaje isti kao prošle godine. Dvije grupe po 10 timova, odakle prvih osam ide u TOP 16 fazu.

Tu će ponovo da se igra na jednu utakmice, pa će do Evrolige doći ekipa koja ima više snage ali i sportske sreće da u ovakvom formatu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније