Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

07. 11. 2022. 15:23 >> 15:27

SELEKTOR CRNE GORE PRED ČEŠKU

Crna Gora i bez Popovića, Radović: Bićemo spremni i na nivou

Nakon što je selektor crnogorske košarkaške reprezentacije Boško Radović u interjuu za "Basket Fest" na RTCG kazao da je naša reprezentacija oslabljena neigranjem Bojana Dubljevića (Valensija ne pušta igrače za FIBA prozor), Marka Simonovića (NBA), Fedora Žugića (povreda), danas je saopšteno na konferenciji za medije da će naš tim biti uskraćen usluga i kapitena košarkaša Budućnost Volija, Petra Popovića.

“Fokus je utakmica sa Češkom. U odnosu na Evropsko prvenstvo fali nam Bojan Dubljević, to je jednostavno stav evroligaškog kluba, fali Marko Simonović koji je u NBA ligi, kao i Petar Popović koji vuče povredu od Evropskog prvenstva i želi sada da je sanira. Nema ni Fedora Žugića koji je igrao posljednja dva mjeseca, računali smo na njega, ali je iskidao ligamente skočnog zgloba, tako da nemamo ni njega", kazao je Radović danas na presu.

Ovakva situacija je tražila hitnu reakciju pa su prvi put u ekipi talentovani košarkaš Mege Andrija Grbović (207 cm visoko krilo), kao i Bojan Tomašević iz ekipe čačanskog Borca (član generacije U 17 koja je 2017. godine osvojila srebro na Evropskom prvenstvu).

Poziv je uručen i Milutinu Đukanoviću, iskusnom beku skoreru iz ekipe Lovćena.

"Grbović i Tomašević su prvi put sa nama, tu je i povratnik Đukanović…Bili smo u boljim i težim situacijama. Nijesmo kukali nikad, nećemo ni sad”, poručio je naš selektor.

Radović se osvrnuo i na kalkulacije.

“Ne zavisimo od drugih rezultata, ali imamo tu grupu od četiri tima, ako izuzmemo Litvaniju i Francusku, koja se bore za tu treću poziciju koja garantuje prvenstvo. Mi, Mađarska, Češka i Bosna i Hercegovina. Računica je prosta, imamo tri utakmice sa direktnim protivnicima…Dvije sa Češkom, te sa Bosnom i Hercegovinom i Litvanijom”.

Selektor je potom analizirao igru Češke reprezentacije.

“Češka dugo igra u istom sastavu. Brzo igraju, sa mnogo posjeda, mnogo šuteva za tri. Neki stil košarke koji nam ne odgovara, nešto poput Velike Britanije. Lakše bi bilo pripremiti utakmicu protiv Turske ili Francuske. Ključ će biti odbrana jedan na jedan, kao i fokus tokom svih 40 minuta. Ono što ohrabruje jeste da nijesmo provincionalna ekipa, to smo dokazali pobjedama u gostima protiv Mađarske, Gruzije, Portugala, Njemačke. Potrebna je velika energija pobijediti bilo koga na strani. Mislim da ćemo biti spremni i na nivou onoga što se od nas očekuje, a to je dobra igra, odnos, atmosfera i zalaganje”, zaključio je Radović.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније