Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

24. 03. 2024. 19:37 >> 19:41
Čitaj mi:

TROFEJNI TRENER SREĆAN ZBOG POBJEDE

Obradović: SC Derbi igra dobro cijele sezone

Prvo od dva vezana gostovanja u Podgorici, na kojima će rješavati pitanje osvajača 2. mjesta u regionalnom toku AdmiralBet ABA lige, Partizan je završio kako je želio - pobjedom nad SC Derbijem (84:76).

„Studenti” su dugo bili u igri, u 1. poluvremenu imali plus devet, ali su stali u posljednjoj četvrtini, pri rezultatu 65:67. Partizan je to kaznio i serijom 15:4 prelomio meč.

„Bila je zanimljiva utakmica. Studentski centar je otvorio duel veoma dobro, tako i igra cijele ove sezone. Vidi se ruka trenera po tome kako ekipa izgleda. Momci su izuzetno agresivni, sa veoma jasnim idejama. Preokrenuli smo utakmicu kada smo promijenili odbranu, a poslije prve četvrtine, koju smo izgubili, preostale tri smo dobili. Za nas je svaki meč Evrolige i ABA lige veoma važan, borićemo se do kraja”, rekao je Obradović i zahvalio se na gostoprimstvu i navijanju pristalica oba tima.

Beograđani su ove sedmice odigrali dva meča u Evroligi, bilo je očigledno da su umorni.

„Počeli smo u sporom ritmu, ali se vidjela želja kod igrača. U nekim trenucima smo djelovali prilično sporo, to je posljedica umora, ali smo izdržali. Moram da istaknem 2. poluvrijeme Balše Koprivice, koji je odigrao izvanredno. I spoljnji igrači su odigrali pametno, koristili smo kvalitet koji imamo, a protok lopte je bio na nivou na kojem želim”.

Koprivica je bio igrač utakmice sa 20 poena i osam skokova, ali je velika razlika između njegovih partija u regionalnom i elitnom evropskom takmičenju.

„Svaku priliku koju dobije u ABA ligi koristi, trebalo bi da shvati da ima kvalitet da igra i u Evropi. Ogromna je razlika kako je počeo utakmicu i kako je odigrao u 2. poluvremenu”, naglasio je Obradović.

Najtrofejniji evropski trener nije želio da komentariše ulazak Dubaija u ABA ligu.

„Nemam pojma, niti me to zanima. To su stvari koje se odlučuju na sastancima ABA lige. Imam previše svog posla da bih se bavio drugim stvarima”.

Partizan je posljednja četiri meča odigrao bez Zeka Ledeja, kojem je nedavno preminuo otac.

„Otišao je poslije utakmice sa Barselonom, koju smo igrali prije 10 dana. Pustili smo ga, jer je imao taj slučaj. Čuo sam se poslije prethodne utakmice u ABA ligi sa FMP-om, poslije čega je stigla vijest da mu je otac umro. Ljudi iz kluba su u kontaktu sa njim, očekujemo ga da se pojavi u utorak, na prvom treningu pred utakmicu sa Olimpijakosom”, zaključio je Obradović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније