Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

31. 03. 2024. 11:41 >> 12:19
Čitaj mi:

DERBI ABA LIGE NA JAVNOM SERVISU

Budućnost spremna da odbrani "Moraču", Partizan sa sumornim evroligaškim mislima

Košarkaši Budućnost Volija dočekuju u derbiju 25. kola Admiralbet ABA lige košarkaše Partizana u direktnom duelu za drugu poziciju na tabeli uoči plej-ofa. Utakmica počinje u 19:30 časova večeras u direktnom prenosu na Drugom kanalu Javnog servisa dok ćete istu moći da pratite i na portalu RTCG-a.

Utakmica gotovo da ima karakter nekakvog "plej-ina" jer je ulog veliki, s obzirom da druga pozicija donosi prednost domaćeg terena sve do evenutalnog finala, što je u ABA ligi bilo i presudno već nekoliko posljednjih sezona.

Obije ekipe imaju do sada po 18 pobjeda i šest poraza, a Partizan je slavio u prvom međusobnom duelu u Beogradu 96:83.

"Crno-bijeli" dolaze u Podgoricu i sa pet vezanih trijumfa u ABA ligi, dok je Budućnost prošlo kolo prekinula niz od deset pobjeda, iznenađujućim porazom od FMP-a u dosta lošoj partiji.

Ako su momci Andreja Žakelja imali pravo na "loš dan u kancelariji" onda je poraz u Železniku došao u pravi trenutak za podizanje svijesti uoči večerašnjeg derbija u "Morači".

U redovima našeg predstavnika se nadaju u podršku sa tribina kao jednim od ključnih faktora u odbrani domaćeg parketa uoči plej-ofa.

"Morača" je već jednom ove sezone vidjela poraz Evroligaša kada su "plavo-bijeli" više nego ubjedljivo porazili Crvenu zvezdu sa 84:62, pa zato i postoji vjera da u punoj dvorani može da se uzme mjera i Partizanu.

U eri povratka Željka Obradovića na klupu Partizana, koje je pratilo i, za naše uslove nevjerovatno ulaganje u klub, Budućnost je svega jednom slavila protiv "crno-bijelih" u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige u sezoni 2021/2022. kada je Vladimir Micov trojkom u posljednjoj sekundi donio pobjedu.

Žakelj do kraja sezone ne može više da računa na Vladimira Mihailovića koji je operisao leđa, dok se postavlja pitanje i hoće li biti minuta za Brendona Pola.

Amerikanac koji je stigao kao veliko pojačanje, ne igra već tri zadnje utakmice zbog povrede, ali je i prije toga u tri meča igrao "na kašičicu" (osam minuta protiv Zvezde, pa onda dva minuta protiv Splita i četiri minuta protiv Igokee) bez ijednog postignutog poena.

Derbi dolazi i u sijenci svojevsnog "rata" na relaciji Dragan Bokan - ABA liga, budući da predsjednik podgoričkog kluba smatra da se u regionalnoj ligi ne poštuje ugovor, kao i da već nekoliko godina sama liga ne funkcioniše kao liga.

Na papiru stoji da takmičenje ima 12 vlasnika, iako ih je u realnosti 11, a tu je i cijela ujdurma oko ulaska Dubaija u ABA ligu.

Bokan je gostujući u "Basket festu" na RTCG-u kazao da nema ništa protiv njihovog ulaska ali tek kada se za to steknu zakonski uslovi.

Iz ABA lige nije bilo još reakcija na njegove izjave, ali po košarkaškim kulaorima se priča da je liga "poslala odgovor" odabirom sudija za večerašnji meč budući da će u "Morači" pravdu da dijele Matej Boltauzer, Tomislav Hordov i Milan Nedović.

"Moram da istaknem da nijesmo zadovoljni odabirom sudija za meč sa Partizanom", kazao je i sam Bokan u "Basket festu".

Iz tabora Budućnosti apostrofiraju da je velika želja i koncetracija uz podršku navijača dobitna formula.

“Očekujem da momci pruže maksimum. Glavni su pristup, energija i koncentracija. Ako u tim elementima budemo dobri, onda imamo šansu. Imali smo vremena da se spremimo taktički, ali prije taktike su ovi elementi bitni. Partizan će biti na nivou, bitna je utakmica i njima. Ali, više brinemo o sebi. Siguran sam da ćemo uz pomoć vjernih navijača pokazati pravo lice”, kazao je Andrej Žakelj uoči meča.

I Jogi Ferel očekuje veliku borbu.

“Očekujem borben meč. Partizan je jedan od boljih timova u Evroligi. Na teren će izaći sa velikom željom. Radi se o sjajnoj ofanzivnoj ekipi. Mogu da postižu poene iz svih pozicija, poznati su po tome. Moramo dobro da otvorimo meč, a bitno je i da dobro trčimo i igramo odbranu. Ako to dobro uradimo, onda imamo velike šanse da pobijedimo. Sigurno će biti veliki broj navijača u dvorani, tako da moramo biti spremni svih 40 minuta. Očekujem da dođu u dvoranu i budu glasni. Već su to radili ove sezone, znamo kakva će biti podrška. Vjerujem da će biti zabavna utakmica”, kazao je plej "plavo-bijelih".

Partizan u Podgoricu stiže nakon šokantnog poraza od Olimpijakosa u Evroligi. Šokantonog jer su uoči zadnje dionice imali +13, da bi onda postigli svega deset poena a primili čak 28.

Tim porazom ekipa Željka Obradovića sada ima samo teoretske šanse za TOP10 Evrolige, budući da se u posljednja dva kola prate sa Efesom.

Turski tim čeka, uslovno rečeno gostovanje u gradskom derbiju sa Fenerbahčeom, dok u posljednje kolo čekaju u svojoj areni Crvenu zvezdu.

Partizan gostuje berlinskoj Albi, a onda u posljednjem kolu čeka Valensiju. Efes ima pobjedu više u odnosnu na "crno bijele".

Kada se u obzir uzmu rekordna ulaganja koja premašuju 25 miliona ove sezone, jasno je da Partizan, baš kao i njihov najveći rival Crvena zvezda (takođe budžet u tom domenu) ne mogu biti zadovoljni svojim evropskim rezultatima.

Partizan je uz to ove sezone imao i nekoliko iznenađujućih poraza u ABA ligi, tako da i pored poraza od Olimpijakosa dolaze svjesni i situacije i uloga utakmice.

Obradović najavljuje "pravu košarkašku atmosferu".

"Znamo da je utakmica veoma značajna za nas i Budućnost, pobednik osigurava drugu poziciju. Probali smo ova dva dana da se spremimo. Znamo da igramo u pravoj košarkaškoj atmosferi, protiv veoma dobrog tima. Na nama je da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu."

Utakmica počinje u 19:30 časova večeras u direktnom prenosu na Drugom kanalu Javnog servisa dok ćete istu moći da pratite i na portalu RTCG-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније