Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

30. 04. 2021. 20:10 >> 21:33

USREDSREDITI SE NA RUMUNIJU

Roganović: U nedjelju najvažnije da budemo bistre glave

Crnogorski rukometaši su odmah arhivirali meč protiv Švedse koji je ostao iz njih, a misli usmjerili ka duelu protiv Rumunije, u kojem će nastojati da stignu do pozitivnog rezultata, a samim tim i do plasmana na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Rukometaši Crne Gore poraženi su od aktuelnog vicešampiona svijeta na svom parketu sa 22:34 (15:19).

"Vidjeli smo danas što je vrhunski rukomet. Švedska igra tako lepršavo, ali smo im dobro parirali u prvih 20 minuta. Imali smo i situaciju kojom nijesmo zadovoljni, jer smo se držali do 10:10, ali nijesmo napravili željeni efekat sa našom odbranom 3-2-1 za koju smo vjerovali da će nam donijeti neki dodatni gol. Čim smo počeli sa rotacijom koja je bila neophodna, jer već za dva dana igramo važan meč, nijesmo uspjeli da pariramo Šveđanima", izjavio je Zoran Roganović, selektor reprezentacije Crne Gore.

Istakao je da je Švedska ekipa koja kažnjava svaku grešku.

"Nijesmo bili toliko strpljivi u napadu kao u prvom međusobnom duelu. Oni su to kažnjavali svakog puta. Od prvih deset golova, protivnik je pet postigao iz kontri. To nas je poremetilo, malo i odbrana, ali napad nije bio sa potrebnim strpljenjem i koncentracijom", nave je Roganović.

Da bi stigli do cilja, popularni „lavovi“, moraju 2. maja da osvoje makar jedan bod protiv Rumunije.

"Kao što smo zaboravili pobjedu protiv Kosova, sada moramo da se okrenemo duelu protiv Rumunije. Ovo je slično grupnoj fazi Evropskog prvenstva, u kojoj uvijek imate protivnika koji je nevjerovatan i ide na visok plasman. Rekao sam i momcima da je i danas bilo stvari koje su bile dobre, a u nedjelju je najvažnije da budemo bistre glave i spremni da pružimo jako dobar otpor, mnogo bolji nego danas. Želimo da završimo posao onako kako se od nas očekuje. I prije ove završne sedmice smo pričali da su Kosovo i Rumunija odlučujući dueli za nas, iako smo pokušali da iznenadimo Švedsku", rekao je Roganović.

Srednji bek Miloš Božović poručio je da moraju da zaborave što prije današnju utakmicu i okrenu se meču odluke protiv Rumunije.

"Svjesni smo bili i prije početka kvalifikacija da će scenario vjerovatno biti takav da će odlučujući biti posljednji duel protiv Rumunije. Veoma je teško igrati protiv Švedske, Danske ili ekipa koje su na tom nivou, bez pune „Morače“ i podrške navijača koji nas uvijek nose. Okrećemo se nedjelji i želimo dva boda koja nas vode na Evropsko prvenstvo", kazao je Božović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније