Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

С.В. [ Beta ]

25. 10. 2022. 16:34 >> 16:34

TURNIR U PARIZU

Đoković i Nadal sljedeće nedjelje ponovo na terenu

Srpski teniser Novak Đoković i Španac Rafael Nadal potvrdili su da će se sljedeće nedjelje naći u konkurenciji na ATP turniru u Parizu, koji je na rasporedu od 31. oktobra do 6. novembra.

Đoković će biti u statusu branioca titule na turniru koji je osvojio šest puta, dok će Nadal pokušati da dođe do prvog trijumfa u Parizu, gdje je u osam nastupa jednom došao do finala.

"Rafa je kandidat za trofej gdje god se pojavi, a novim izazovima pristupamo puni nade i entuzijazma", izjavio je Nadalov trener Karlos Moja za španski radio IB3, a prenijela HINA.

Za 36-godišnjeg rekordera sa 22 grend slem titule ovo će biti prvi nastup u pojedinačnoj konkurenciji još od poraza u osmini finala US Opena od Fransisa Tijafoa. U međuvremenu je samo zaigrao u paru sa Rodžerom Federerom na Lejver Kupu u Londonu, u oproštajnom nastupu legendarnog Švajcarca.

Nakon Pariza, Nadal u planu ima i nastup na turniru u Torinu, na još jednom turniru koji nikada u karijeri nije uspio da osvoji.

Isti plan za završetak sezone ima i Novak Đoković koji je nakon trijumfa na Vimbldonu morao da propusti cijelu američku turneju, zbog toga što nije vakcinisan protiv kovida-19. Vratio se nastupima na Lejver Kupu, a potom osvojio titule na ATP turnirima u Tel Avivu i Astani, gdje je u finalima nadigrao Marina Čilića, odnosno Stefanosa Cicipasa.

"Idem na posljednja dva turnira za mene u ovoj sezoni. I onda pauza, pa kreće nova sezona, nadam se u januaru", izjavio je Novak Đoković izrazivši želju za nastupom na Australijan Openu, koji je ove godine morao da propusti, jer mu je australijska vlada ukinula prethodno izdatu vizu i deportovala ga, zbog toga što nije bio vakcinisan protiv kovida-19.

"To trenutno nije u mojim rukama, ali nadam se da ću dobiti pozitivne vijesti, jer želim da igram u Australiji", rekao je Đoković koji je u Melburnu osvojio devet od svoje 21 grend slem titule.

Đoković će u Torinu pokušati da dođe do svog šestog trijumfa, a prvog nakon 2015. Na posljednja dva izdanja je zaustavljan u polufinalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније