Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V.

08. 01. 2024. 13:18 >> 16:07
Čitaj mi:

PO 15 TITULA

Rubljov se izjednačio sa Safinom po broju titula

Andrej Rubljov je, nakon što je juče osvojio Hong Kong došao do 15. trofeja u karijeri i time se izjednačio sa legendarnim Maretom Safinom.

Sa druge strane Safin je i dalje u prednosti jer ima osvojena dva gren slema (US open 2000. i Australijen open 2005.) a bio je i svojevremeno prvi reket svijeta.

Rubljov nikada nije uspio da na nekom GS turniru preskoči četvrtfinale, i to sa negativnim rekordom u modernoj eri tenisa sa čak devet nastupa u četvrtfinalima a da ni jednom nije prošao dalje.

Kako ima i dalje tek 26 godina, Rubljev će sigurno imati prilike u narednom periodu da premosti i tu prepreku, ali i da osvoji još neki turnir.

U istoriji ruskog tenisa, na prvom mjestu je Jevgenij Kafeljnikov koji ima 26 titula (dva GS, zlatna medalja na OI u Sidneju).

Nikolaj Davidenko je drugi sa 21. trofejem ali bez i jednog GS, i nikada nije bio broj 1. Ovaj ruski teniser može da se pohvali Mastersom u Londonu 2009. godine kada je "uzeo skalp" i Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, i kasnije u finalu slavio protiv Huan Martin del Potra.

Na trećem mjestu je Danil Medvedev koji ima 20 trofeja od čega jedan GS (US open 2021.) i koji je bio i svjetski broj 1. Budući da je i on i dalje aktivian i da ima tek 27 godina vjerovatno će postati broj jedan ruskog tenisa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније