Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

27. 07. 2014. 21:46 >> 22:51
36

RAZBILI MAĐARE

Srbija odbranila zlato

Vaterpolisti Srbije osvojili su drugo uzastopno najsjajnije odličje na Evropskim prvenstvima. Ovog puta u zemlji gdje je vaterpolo nacionalni sport, protiv velikog rivala, domaće selekcije Mađarske, i to na dominantan način - 12:7, (3:1, 4:1, 2:4, 3:1).

Nakon drame u polufinalu protiv "Ajkula", Srbija je večeras bila ubjedljiva protiv do večeras nepobjedivih Mađara na ovom šampionatu.

Od samog početka ovog meča srpski vaterpolisti su počeli silovito, sigurno u napadu, a pogađali su i igrači koji se do sada nijesu isticali efikasnošću, poput Rađena i Aleksića. Srbija je pobijedila zahvaljujući timskoj igri, a to govori i činjenica da prvi strijelac tima Filip Filipović nije ni tresao mrežu sve do početka odlučujućeg perioda igre.

Sjajno je funskcionisala i odbrana, dok na drugoj srani, Mađari nijesu znali koga prije da čuvaju.

Nakon prve četvrtine Srbija je vodila 3:1, pogotcima Rađena, Prlainovića i Pjetlovića, dok je za Mađarsku strijelac bio Vamoš.

U drugoj dionici, izabranici Dejana Savića igrali nastavili su sa golvima, poveli 6:1, preko Mandića (2 gola) i Gocića. Varga je uspio da smanji na 6:2, potom je Ćuk dobio isključenje, ali je Srbija uspjela da se odbrani i da na poluvrijeme ode sa velikih 7:2.

 

Treća četvrtina pripala je domaćoj selekciji. Prvo je Sivoš samnjio na -4, ali je odmah poslije primljenog gola Srbija odgovorila preko Mandića. Erdelji je potom iskoristio igrača više za 8:4, ali Gocić projektilom nije dozvolio da Mađari naprave seriju. Do kraja četvrtine Varga je vezao dva gola za 9:6.

Loš period u igri srpske reprezentacije prekinuo je Filipović na početku posljednje dionice, sa dva vezana gola za velikih 11:6. Mađari nijesu uspjeli da se vrate u meč, samo jednom su zatresli mrežu u tom dijelu meča, a konačan rezulatat - 12:7 postavio je Gocić, svojim trećim golom.

Finalisti su se sastali u grupnoj fazi turnira, u tom meču bolji su bili Mađari, ali to je sada najmanje važno.

U borbi za bronzu, Italija je bila bolja od Crne Gore sa 11:9.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније