Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

A.J.

28. 03. 2024. 16:40 >> 19:28

u nikoljcu

Najavili blokadu kružnog toka 4. aprila

Bjelopoljski penzioneri, korisnici socijalnog davanja i osobe sa invaliditetom koji žive u urušenoj zgradi u naselju Nikoljac, blokiraće 4. aprila 2024. godine kružni tok u tom naselju, sa ciljem da ukažu na probleme u kojima se nalaze, i gdje su im, kako tvrde, ugroženi i životi.

To je navela predstavnica stanara Senada Agović, dodajući da će blokada početi tog dana u pet do 12 sati.

Pozivaju sve građane Bijelog Polja da im se pridruže i daju podršku u ostvarivanju njihovih prava.

Kako su naveli, neće odustati od ostvarivanja svojih prava, koja su im zagarantovana Ustavom Crne Gore.

"Takođe, žele demantovati Opštinu Bijelo Polje koji su medijima kazali, da oni nemaju nikakve veze sa zgradom, a što nije tačno i što se vidi u posedovnom listu nepokretnosti broj 3034, parcele 1369 KO Bijelo Polje, gdje pod brojem 5, 6 i 7 držalac prizemne zgrade je upravo Opština Bijelo Polje. Kada je Opština Bijelo Polje dijelila pojedine djelove zgrade bez ugovora pojedinim privatnicima i kada su se upisivali pojedinci tada je bila njihova zgrada, a sada kada su naši životi ugroženi u istoj, onda to nije njihova zgrada", navodi se u njihovom saopštenju.

Oni su napomenuli da je zgrada u vlasništvo Crne Gore data na raspolaganju Opštini Bijelo Polje i to odlukom državnog organa.

"Kako je Opština dalje sa istom raspolagala vidi se po uslovima u kojim živimo. A dok su raspodavali bez ugovora stanove i zemljište oko nje, tada smo im bili bitni ali da ćutimo. Više ne želimo da ćutimo, dok su nam životi ugroženi, to što neko misli da formiranjem nekakve Komisije će nas ućutkati želimo im 4. aprila pokazati da ne odustajemo i taj dan ćemo na sat blokirati pomenuti kružni tok. Takođe, očekujemo da se i vlasnik država Crne Gore uključi u čitav slučaj i obezbijedi da opstanemo u našim urušenim stanovima. Pozivamo i Ministarku rada i socijalnog staranja Naidu Nišić, da obidje penzionere, korisnike socijalnog davanja i osobe sa invaliditetom u Bijelom Polju i sama vidi u kakvim uslovima živimo", kazali su u saopštenju.

Na kraju, poručili su da se izvinjavaju svim građanima Nikoljca koji će taj dan na sat biti spriječeni da dodju do svojih kuća preko kružnog toka.

"Moraju nas razumjeti jer svaki dan su nam životi ugroženi, a što i sami znaju, naveli stanari ove zgrade", zaključili su stanari zgrade u Nikoljcu, čije saopštenje potpisuje predstavnica stanara Senada Agović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније