Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

21. 10. 2016. 18:04 >> 17:42
1

PROGRAM EU

Službenici iz CG na obuci u Parizu

Pet mladih državnih službenika iz Crne Gore izabrani su da učestvuju u Programu Evropske unije za mlade profesionalce sa Zapadnog Balkana, koji finansira Evropska unija, a realizuje Britanski savjet, navodi se u zajedničkom saopštenju delegacije EU i Vlade.

Danilo Smolović i Slađana Pavlović iz Ministarstva finansija, Stefan Vukotić iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore, Mirjana Ivanović i Andrijana Čanović iz kabineta potpredsjednika Vlade za politički sistem, vanjsku i unutrašnju politiku, imaće priliku da naredne nedjelje putuju u Pariz na intenzivnu obuku na Školi javnih politika na Institutu za političke studije. Nakon zavšetka programa, biće im dodijeljen sertifikat iz oblasti menadžmenta i javnih politika.

Ambasador Evropske unije u Crnoj Gori, Aivo Orav, čestitao je mladim profesionalcima iz Crne Gore koji će pohađati intenzivnu obuku u Parizu i učestvovati u programu razmjene u javnoj upravi jedne od zemalja iz regiona.

„Vaše porodice i vaša zemlja bi trebalo da se ponose vama. Sada morate da na najbolji način iskoristite ovu jedinstvenu priliku ne samo za vaše lično i profesionalno usavršavanje, već i kao doprinos cjelokupnom društvu,ˮ rekao je on.

Orav je poručio da se reforma javne uprave može sprovesti samo ako se ulaže u mlade državne službenike, a kroz ovaj program oni će, ne samo steći neophodne vještine, već i priliku da dodatno osnaže regionalnu saradnju na Zapadnom Balkanu.

Direktorka Britanskog savjeta u Crnoj Gori Vanja Madžgalj kazala je da je cilj projekta da se pruži podrška procesu pristupanja EU u regionu kroz jačanje profesionalnih kapaciteta javne uprave i dalje snaženje regionalne saradnje.

"Madžgalj je ukazala da je cilj projekta da se prepozna naredna generacija lidera i da im se pruži podrška kroz akademsku obuku i radno iskustvo koje će im omogućiti da steknu praktična znanja za uspješno sprovođenje reformi", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore i delegacije EU.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније