Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

27. 04. 2017. 11:05 >> 10:45
1

FILIPOVIĆ PORUČIO

Modernizacija i opremanje VCG prioritet

Modernizacija i opremanje Vojske Crne Gore, u skladu sa NATO standardima, prioriteti u ovoj fazi evroatlantskih integracija, i konstantno ulaganje u ovom domenu predstavlja preduslov za adekvatan odgovor na aktuelne bezbjednosne prijetnje, saopštio je državnim sekretarom Slobodan Filipović u Hrvatskoj.

 

Delegacija Ministarstva odbrane, na čelu sa Filipovićem, juče je obišla 4. Međunarodnu izložbu odbrane u Splitu – ASDA 2017 na poziv Ministarstva odbrane Republike Hrvatske.

Tamo su se sastali sa delegacijama ministarstava  odbrane Hrvatske, Turske I Francuske

“Uz konstataciju da su Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore u proteklom periodu napravili značajne uspjehe na polju reforme sistema odbrane, čija potvrda je i predstojeće punopravno NATO članstvo, sagovornici su se složili da u oblasti opremanja i modernizacije ima još prostora za unapređenje saradnje, te da se u narednom periodu identifikuju konkretni projekti na kojima bi bio fokus saradnje”, navodi se u saopštenju MO.

Izložbu ASDA je otvorila Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je istakla značaj ovakvih izložbi, kako sa aspekta razvoja novih odbrambenih tehnologija, tako i  unapređenja međunarodne saradnje u oblasti proizvodnje naoružanja i vojne opreme.

ASDA je jedna od najvećih izložbi u oblasti odbrane u regionu, te predstavlja idealnu priliku za sagledavanje aktuelnih tehnoloških dostignuća u vojnoj industriji, kao i za uspostavljanje i jačanje saradnje sa međunarodnim vladinim službama, agencijama, kompanijama i oružanim snagama.

Na izložbi u Splitu bilo je 130 izlagača iz 22 države.

Crnogorska delegacija sastala se sa više izlagača i razgovarala o saradnji u oblasti opreme i modernizacije Vojske Crne Gore, a održano je i više bilateralnih i odvojenih susreta sa predstavnicima zemlje domaćina, kao i delegacijama oružanih snaga zemalja učesnika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније