Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

25. 05. 2017. 17:04 >> 16:47
4

MEDOJEVIĆ PORUČIO

Nema slobodne CG bez kažnjavanja zločinaca

Nema slobodne i poštene Crne Gore bez kažnjavanja zločinaca koji su deportovali nesrećne i nevine izbjeglice iz Bosne i Hercegovine, šaljući ih u direktnu smrt, ocijenjeno je iz Pokreta za promjene (PzP).

Lider te partije, Nebojša Medojević, je kazao da je PzP demokratska, reformska i disidentska stranka koja se zalaže za suočavanje sa totalitarnom prošlošću i insistira na personalnoj odgovornosti za zločine.

"Deportaciju je naredila i sprovela Vlada Crne Gore na čijem je čelu bio Milo Đukanović i on mora da odgovara za ovaj zločin", kaže se u izjavi Medojevića.

On je naglasio da PzP ne dijeli ni žrtve ni zločince po nacionalnoj pripadnosti.

"Svaka nevina žrtva ratnih zločina traži pravdu, a svaki zlikovac treba da bude kažnjen", kazao je Medojević.

Prema njegovim riječima, Crna Gora nikad neće biti demokratska, pravna i stabilna država ako u svojim temeljima bude imala zločine.

"PzP se od osnivanja do danas snažno zalaže za otvaranje svih bolnih pitanja iz naše prošlosti, jer samo istina i pravedna kazna vode kao pomirenju i napretku", poručio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније