Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

02. 11. 2017. 18:25 >> 18:01
1

NERASVIJETLJENI NAPADI

Marković: Nema političke volje

U Crnoj Gori nema političke volje da se rasvijetle napadi na novinare, ocijenio je predsjednik Komisije za istraživanje tih napada, Nikola Marković, povodom 2. novembra - Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima.

„Današnji dan je najbolji datum da opomenemo policiju i tužilastvo i iskažemo nezadovoljstvo zbog brojnih nerasvijetljenih napada na naše kolege, počevši od ubistva Duška Jovanovića, preko napada na Tufika Softića, pa do bacanja bombi na redakciju Vijesti, kao i svih ostalih“, kazao je Marković.

On je u izjavi dostavljenoj agenciji MINA naveo da do danas niko nije čak ni disciplinski odgovarao, a kamoli da bude smijenjen zbog nedjelotvornih istraga, niti zbog brojnih propusta koji su pratili ove slučajeve.

„Naprotiv, pojedinci, kako u policiji tako i u tužilaštvu, koji nose veliki dio krivice što napadi na novinare nijesu rasvijetljeni, napredovali su u svojim profesijama“, rekao je Marković.

Prema njegovim riječima, najdrastičniji primjer neprofesionalnog odnosa je „podatak da lice koje se 2015. godine javilo da bude zaštićeni svjedok u istrazi ubistva Duška Jovanovića, ni do danas nije saslušan“.

„Ako se ovome doda da Vlada, koja je osnivala Komisiju, niti obavljuje njene izvještaje, niti postupa po preporukama Komisije, što joj je obaveza, onda je jasno da nema političke volje, a bojim se ni profesionalne sposobnosti, da se rasvijetle napadi na naše kolege“, zaključio je Marković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније