Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Mina ]

25. 02. 2023. 16:04 >> 16:22

MUP

Sjutra intenzivne padavine i jak vjetar

U Crnoj Gori sjutra se očekuju intenzivne padavine i jak južni vjetar, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i upozorili sve učesnike u sistemu zaštite i spašavanja da podignu nivo operativne spremnosti.

Iz MUP-a su kazali da je Direktorat za zaštitu i spašavanje upozorenje poslao na osnovu informacija Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

Kako su naveli, shodno izvještaju i upozorenju ZHMS-a, sjutra se očekuje dejstvo ciklonske aktivnosti sa centrom u oblasti Đenovskog zaliva, koje će u Crnoj Gori usloviti intenzivne padavine.

“Kao posljedica dejstva ciklona, kratkotrajno na području Crne Gore, posebno u planinskom zaleđu Jadrana i regiona Orjena, u centralnim predjelima i prema sjeveru i sjeveroistoku, očekuje se jaka kiša, a od sredine dana posebno na sjeverozapadu u planinama intenzivnije sniježne padavine, moguće i sniježne mećave”, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a su rekli da je u južnom Jadranu i uz obalu moguće formiranje olujno-grmljavinskih oblaka sa uslovima lokalne kratkotrajno olujne vremenske nepogode.

“U nedjelju ujutru, odnosno tokom noći subota na nedjelju, i nedjelju popodne očekuju se jaki udari južnog vjetra, posebno uz obalu i u višim predjelima na sjeveru, kratkotrajni udari vjetra imaće olujni karakter”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su kazali da su kao posljedica te prognostičke meteorološke situacije i kratkotrajno obilne količine vode, kao i otapanja od prethodnog snijega, lokalno mogući bujični problemi, prvenstveno na bujičnim tokovima i u urbanim sredinama.

“Na saobraćajnicama i potencijalno ranjivim mjestima moguća su lokalna klizišta ili odroni, posebno gdje su vršeni ozbiljni građevinski zahvati i gdje je narušena prirodna povezanost”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su rekli da ta meteorološka situcija potencijalno može da utiče na normalno funkcionisanje infrastrukturnih sistema.

Tim za zaštitu i spašavanje opštine Budva izdao upozorenje

U cilju pravovremenog i efikasnog djelovanja na najavu ekstremnih meteroloških pojava napodručju Crne Gore, Tim za zaštitu i spašavanje opštine Budva izdao je upozorenje. Podići će nivo operativne spremnosti i biti spremni da adekvatno odgovori u slučaju potrebe.

"Takođe apelujemo na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim meteorološkim prilikama", saopšteno je iz budvanskog Timu za zaštitu i spašavanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније