Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Љиљана Вукотић, Радио ЦГ

10. 03. 2023. 14:20 >> 14:20

U HERCEGNOVSKOM DOMU ZDRAVLjA

Zaposleni tvrde da trpe mobing, novi direktor da je protest politički

Zaposleni u hercegnovskom Domu zdravlja protestovali su danas zbog, kako tvrde, mobinga koji nad njima sprovodi direktor Aleksa Đekić. Kažu da rade u strahu i da zbog toga trpe pacijenti. Direktor Đekić odgovara da je protest politički i da ga je organizovala Novska lista.

Na protest ispred te zdravstvene ustanove došao je jedan broj medicinskih radnika Doma zdravlja koji su kazali da rade pod pritiskom i u strahu, a da do direktora čije odluke ugrožavaju njihov rad, najčešće ne mogu doći.

Medicinska sestra Tamara Đurčić kaže da je bila prinuđena da ide u MUP, jer je direktor napisao na oglasnoj tabli da je ona zadužena za apoteku, iako ona nema ta zaduženja. Danima je, kaže, pokušavala da dođe i da razjasni situaciju, ali je direktor nije primio.

"Kada sam pošla u MUP i tamo zavela moju prijavu, sjutradan sam dobila rješenje o premještaju za stalno u ambulantu u Bijeloj, iako ovdje radim 15 godina sa izabranom dr Krivokapić", kazala je Đurčić.

Zaposleni kažu da je prva odluka direktora kada je došao na to mjesto bila zabrana zaposlenima da komuniciraju sa medijima, čak i da objavljuju na fejsbuku bilo šta vezano za njihovu ustanovu.

"Najgore je što zbog loših odnosa sa direktorom trpe pacijenti, jer mi ne možemo da im se posvetimo kako treba zbog problema koje imamo", kazali su zaposleni.

Sa druge strane v.d. direktora Doma zdravlja Aleksa Đekić kaže da je današnji protest politički.

"Izgleda da je politika ponovo uprljala ovu časnu profesiju. Prema informacijama koje ja imam organizator protesta je Jovan Subotić i drugi članovi Novske liste. Meni su se javili telefonom neki članovi Demokrata da kažu da neće doći na protest", kazao je Đekić.

On je istakao da će od zaposlenih, dok god je na tom mjestu, tražiti rad, red, disciplinu i posvećenost pacijentima.

Zaposleni traže od ministra da ih podrži i smijeni menadžement, jer, kako ističu, oni su tu zbog pacijenata, a ne zbog direktora.

Ministar zdravlja Dragoljub Šćekić imenovao je Đekića za direktora te zdravstvene ustanove za v.d. direktora u decembru prošle godine. On je po struci pravnik i radio je ranije kao komunalni policajac.

Iz Novske liste se za sada nijesu oglašavali, a njihov predstavnik dr Savo Marić trenutno je na čelu Instituta "Dr Simo Milošević".

Ovih dana trebalo bi da bude izabran novi Odbor direktora te ustanove, koji će, kako se pretpostavlja, smijeniti Marića. Takvih pokušaja bilo je i ranije, ali su ih radnici spriječili.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније