Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

08. 03. 2024. 22:45 >> 22:46
1
Čitaj mi:

REAGOVANJE

Đeljošaj: Samo želim pravdu i poštenog sudiju

Ministar ekonomskog razvoja i potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj uputio je pitanja Sudskom savjetu, a između ostalih, i da li je dozvoljeno da sudija vrijeđa stranke u postupku na nacionalnoj osnovi.

Reagovanje Đeljošaja prenosimo integralno:

"Budući da je Sudski savjet javno reagovao u odnosu na moju raniju objavu, osjećam potrebu da odgovorim kako bi javnost na pravi način bila informisana.

Dakle, zamolio bih, prije nastavka dalje rasprave, da mi Sudski savjet odgovori na nekoliko pitanja:

Da li je dozvoljeno da sudija vrijeđa stranke u postupku na nacionalnoj osnovi?; Da li je dozvoljeno da prije iznošenja dokaza, sudija saopšti “možes da se žalis na moju presudu”?; Da li je dozvoljeno da novinari svjesni dezinformišu javnost iznoseći podatke o broju odloženih ročišta i svaljuju krivicu na mene, a pri tom kriju podatke o odlaganju ročišta usljed promjene sudije i nedolaska tužioca?; Da li je dozvoljeno da se sudija podsmijava načinu govora u sudnici?

Kako bi očuvao sistem, neću dalje da nabrajam.

Budući da se sve navedeno desilo u postupku u kom sam stranka, konstatovao sam da ovakav odnos i ponašanja mogu imati samo dva razloga, a to korumpiranost ili mržnja!

U potpunosti podržavam nezavisnost i samostalnost sudstva. Ipak, takvu poziciju sudovi i sudije ne smiju zloupotrebljavati već je koristiti za napredak države i ostvarivanje pravde.

Takođe, budući da sam iznio optužbe na račun pristrasnosti sudije koristim priliku da Sudski savjet pitam da li se sudija Becić našla u čuvenim prepiskama o namještanju sudija?

Moramo učiniti sve da imamo i imaćemo poštene sudije koji kao prvo imaju osnovno vaspitanje i rade po Ustavu i zakonu.

Nikad više neće biti u Crnoj Gori da se tužitelji i sudije budu u svrhu politike, nikada!

Ja samo želim pravdu, vaspitanog sudiju, koji nije završio na prepiskama o namještenim slučajevima i koji poštuje Ustav i zakon.

Ako i kad bude to, zatražiću sam skidanje imuniteta.

A Sudskom savjetu pružam punu podršku, ne kako bi branili nepravdu, nego da uredite sudstvo na najvišem evropskom nivou. Imaćete puno posla i nadam se da ćete uspjeti", saopštio je Đeljošaj. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније