Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

14. 03. 2024. 11:59 >> 12:54

MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Prijave zbog sumnje na lažne diplome iz srednje medicinske škole

Ministarstvo zdravlja podnijelo je dvije krivične prijave zbog sumnje na lažne diplome iz srednje medicinske škole.

Iz resora tvrde da su u pitanju diplome E.B., koja je prestala sa radom otkazom ugovora o radu na sopstveni zahtjev i H.F., kojoj ugovor o radu na određeno ističe sjutra. 

"Od strane jedne ustanove obaviješteni smo da postoji sumnja na vjerodostojnost dokumenta za dvije diplome o stečenom srednjem obrazovanju. Odmah po saznanju za ove slučajeve, menadžment ustanove podnio je krivične prijave nadležnim organima zbog sumnje na lažne i neistinite obrazovne isprave", piše u saopštenju. 

Navodi se da su E.B. i H.F. izvršile krivično djelo falsifikovanje isprave iz člana Krivičnog zakonika.

Iz Ministarstva su saopštili da su postupili po nalogu ministra zdravlja Vojislava Šimuna, koji je na početku mandata zatražio od svih zdravstvenih ustanova da u skladu sa svojim ovlašćenjima izvrše provjeru obrazovnih isprava svih zaposlenih.

"Očekujemo od nadležnih organa da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima u cilju rješavnja ovog značajanog institucionalnog izazova", poručili su iz resora. 

Dodali su da izuzetno cijene angažman menadžmenta ustanove u kojoj su otkriveni ovi slučajevi.

"Ovim putem apelujemo na nadležne organe, da u cilju zaštite zdravlja svih građana i izbjegavanja ozbiljnih posljedica koje nekvalifikovana lica mogu prouzrokovati , najurgentnije postupaju u eventualnim slučajevima lažnih obrazovnih isprava u sektoru zdravstva. Očekujući razumijevanje javnosti, u prvom redu zbog želje da ne narušimo tok istrage , Ministarstvo zdravlja ne može dati više informacija o ovom slučaju", zaključeno je u saopštenju Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније