Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

[ M.L.B. ]

25. 09. 2022. 14:45 >> 14:45

GI “SAČUVAJMO SINjAJEVINU”

Sakupili preko 200 kesa komunalnog otpada

Građanska inicijativa “Sačuvajmo Sinjajevinu” juče je uz pomoć Opštine Mojkovac i komunalnog preduzeća “Gradac”, organizovala akciju čišćenje i odvoza smeća sa Sinjajevine.

Sa više kritičnih lokacija gdje se smeće godinama nekontrolisano odlagalo, sakupili su više od 200 velikih kesa sitnog otpada, ali i drugi gabaritni otpad (gume, šporeti, namještaj…).

Takođe, uklonjene su i velike količine odbačene vune koja se, nažalost, zbog niske otkupne cijene i nezainteresovanosti tržišta, u najvećoj mjeri prestala koristiti.

“Budući da ne postoji organizovan odvoz smeća sa katuna, stanovnici ovog područja u velikoj mjeri otpad pale ili ga u sopstvenoj režiji odvoze sa planine. Ovo je prva u nizu akcija koje organizacija “Sačuvajmo Sinjajevinu” u saradnji sa lokalnim samoupravama planira da sprovede i obuhvati cijelu planinu i sve njene katune”, navode u GI “Sačuvajmo Sinjajevinu”.

Kažu i da rade na iznalaženju trajnog rješenja za ovaj problem.

“Nadamo se da će oziv na sledećoj akciju biti masovniji kako bi efikasnije i brže uklonili sav otpad za planine. Jučerašnja akcija bila je i jedno divno druženje i primjer solidarnosti koja je neophodna za bilo kakav društveni napredak”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније