Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

08. 03. 2017. 12:03 >> 11:41

TVINING PROJEKAT

Usklađivanje pravnog okvira CG i EU

Ministarstvo finansija i poreske uprave Crne Gore i Španije realizovaće u drugom kvartalu twinning projekat koji obuhvata zadatke u vezi sa daljim usklađivanjem nacionalnog pravnog okvira Crne Gore sa pravnom tekovinom EU.

 

Predstavnici Poreske uprave Španije boravili su u Poreskoj upravi Crne Gore, radi finalizovanja plana aktivnosti na realizaciji twinning projekta.

“Twinning projekat dogovoren je u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći IPA 2014, a obuhvata zadatke vezane za dalje usklađivanjanje nacionalnog pravnog okvira Crne Gore sa pravnom tekovinom EU u oblasti direktnih i indirektnih poreza, unaprijeđenje organizacije i procedura Poreske uprave, uzajamne saradnje i podrške sa zemljama članicama Evropske unije (EU) i jačanje operativnog kapaciteta i kompjuterizaciju PU”, navodi se u saopštenju.

Projekat traje godinu i po, a tokom njegove realizacije eksperti Poreske uprave Španije boraviće u samom radnom okruženju PU, kako bi direktnim prenošenjem iskustava i najbolje prakse doprinijeli unaprijeđenju crnogroske PU ispunjavanju obaveza predviđenih Pregovaračkim poglavljem 16 - Oporezivanje na putu pristupanja EU.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније