Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Mina bussines [ I. P. ]

04. 07. 2022. 12:32 >> 12:30

OCJENA GRADONAČELNIKA

Podgorica primamljiva za turske investitore

Podgorica je ekonomski motor Crne Gore, saopštio je njen gradonačelnik Ivan Vuković i dodao da mu je zadovoljstvo što je glavni grad evidentno primamljiva destinacija za turske investitore.

On se sastao sa predstavnicima prestižne turske kompanije Finveo, čiji je osnivač najbrže rastući investicioni holding u Turskoj.

Sastanku su prisustvovali vlasnik holdinga, Onur Topač, izvršni direktor kompanije Finveo, Nikola Pejović i predsjednik Odbora direktora Finveo Anil Abbak, sa saradnicom Edom Ertugrul.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz PG Biroa, bilo riječi o potencijalnoj budućoj saradnji na projektima za čiju realizaciju bi Podgorica bila idealno mjesto.

"U tom smislu, posebno je istaknuta važnost IT industrije, kao i potencijal alternativnih vidova prevoza poput električnih trotineta koji u značajnoj mjeri doprinose razvoju urbane mobilnosti u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da u Podgorici postoji povoljan investicioni potencijal, te da će u narednom periodu produbiti saradnju i aktivno raditi na omogućavanju realizacije brojnih projekata i investicija, koje će značajnoj mjeri uticati na razvoj Podgorice i Crne Gore.

“Privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta će i u narednom periodu biti prioriteti gradske uprave u pravcu daljeg ekonomskog razvoja”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније