Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

25. 08. 2016. 11:51 >> 11:32
1

NVO SA SJEVERA

Očekuju raspravu o dječjem dodatku

Grupa nevladinih organizacija sa sjevera Crne Gore očekuje da poslanici Demosa, kako su im obećali, prikupe 27 potpisa poslanika i do kraja avgusta parlamentu dostave predlog da se 15. Septembra na plenumu raspravlja o uvođenju dječjeg dodatka za djecu nezaposlenih roditelja.

 

“Nedostavljanje Skupštini ove inicijative do 30. avgusta, smatraćemo da neko pokušava da inicijativu 6.200 građana ignoriše i pomogne  Vladi Crne Gore i partijama na vlasti DPS i Bošnjačkoj stranci da se ne stavi na dnevni red i ne izglasa, jer je već očigledno da su ove dvije partnerske partije protiv inicijative 6.200 građana, s obzirom da se do sada nijednom nijesu javno oglasile niti podržale ovu inicijativu”, navodi se u saopštenju.

NVO poručuju svima da se više, kako su kazali, ne igraju sa građanima sa sjevera, “jer taj region nije više kao što je bio, da ćuti i prepusti njenom daljem uništavanju i raseljavanju građana”.

“Građani su spremni da se i dalje bore u skladu sa zakonom i Ustavom za svoja prava i neće odustati od te borbe, dok se god sjever ne stavi u ravnopravni položaj sa Podgoricom i južnim djelom i ne stane diskriminaciji gradjana sa sjevera i njihovog stavljanja u neravnopravni položaj sa ostalim gradjanima u Crnoj Gori”, zaključili su oni.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније