Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

27. 10. 2016. 21:25 >> 21:07
17

KRIVOKAPIĆ PORUČIO

Neprihvatljiv bilo koji premijer iz DPS-a

Socijaldemokratskoj partiji (SDP) nije prihvatljiva nijedna Vlada u kojoj je premijer iz Demokratske partije socijalista (DPS), kazao je lider SDP-a, Ranko Krivokapić, ocjenjujući da je predlaganje Duška Markovića za mandatara “produžetak prošlosti”.

On smatra da DPS nije ostvario stvarnu pobjedu na izborima 16. oktobra, već da “vise u prostoru, jer nemaju većinsku podršku”.

“Nije nam prihvatljiva nijedna Vlada u kojoj je premijer iz DPS-a. Ta partija je ostavila podijeljenu državu, jer opozicija nije priznala izbore”, kazao je Krivokapić gostujući u emisiji “Načisto” na TV Vijesti.

Upitan koji su naredni potezi opozicije ukoliko DPS formira izvršnu vlast s manjinskim partijama, Krivokapić je rekao da ne žele da saopšte sve korake unaprijed “kako ne bi uletjeli u igru DPS-a, kada rade ono što obično rade”.

“Vjerujemo da je za državu najbolje da se sada formira manjinska vlada”, rekao je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje da li razmišljaju o bojkotu parlamenta ili protestima ako do toga ne dođe, Krivokapić je kazao da su sve opcije u igri.

“Djelimični ili potpuni bojkot parlamenta, šetnje i slično. Sve su to opcije, ali o tome ne želimo da imamo stav, niti ga imamo sada. Vjerujemo u pozitivni scenario. Ako je reis Islamske zajednice mogao doći u Demokratski front, vjerujemo da se stvari pomjeraju".

Govoreći o dešavanjima na dan izbora, Krivokapić je kazao da građani ne mogu biti slobodni u atmosferi zastrašivanja, kada se izvode policijske akcije.

Krivokapić je upitao zbog čega Ministarstvo odbrane, Agencija za nacionalnu bezbjednost i ostale službe nijesu informisale Đukanovića da se sprema napad na njega i institucije sistema.

"Nemate državno ponašanje, imate partijsko ponašanje. Pink i Informer mašinerija određuju i govore šta se desilo u Crnoj Gori. Pink je postao izvršna vlast. Ako lider DPS i premijer Milo Đukanović nije znao da se sprema napad na njega i državu, zašto onda nije smijenio Duška Markovića, šefa ANB i Uprave policije", naveo je Krivokapić ocjenjujući da je to još jedan od pokazatelja haosa u vladajućoj strukturi.

On smatra da je činjenica što lider DPS-a nije kandidat za premijera velika prevara birača te stranke, jer je, kako je naveo, Đukanović iznio čitavu kampanju.

Krivokapić je naveo da je predlaganje Duška Markovića samo "produžetak prošlosti", navodeći da je potez DPS-a bio sličan kada je za premijera postavljen Igor Lukšić.

Upitan da li se Đukanović priprema za predsjedničke izbore, Krivokapić je kazao da “NATO Crna Gora ne može da izdrži način vladanja kakav je ustanovio lider DPS-a”.

Krivokapić je kazao da je vrlo bitno što je Demokratski front dao blanko ponudu da podrži manjinsku vladu u kojoj ne bi bilo predstavnika te koalicije.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније