Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

04. 11. 2016. 17:19 >> 17:05
1

OO DPS BUDVA

"Svima jasno da se izbori moraju ponoviti"

Budvanska Opštinska izborna komisija (OIK), shodno članu 109. stav 3. Zakona o izboru odbornika i poslanika, još 19. oktobra je bila dužna da, nakon prigovora DPS-a koji nije ni usvojen ni odbijen, raspiše ponovne izbore na pet biračkih mjesta, tvrde iz OO Demokratske partije socijalista Budve. Da je ispoštovana zakonska obaveza, ni DIK ni Ustavni sud ne bi imali potrebe da odlučuju po ovom pitanju, već bi ponovni izbori bili završeni, kažu iz Budvanskog DPS-a.

Podsjetimo, na lokalnim izborima u Budvi, prema preliminarnim rezultatima, DPS je osvojila 12 mandata, a četiri opozicione partije i koalicije, koje su odmah nakon izbora proglasile pobjedu i najavile formiranje postizborne koalicije, imaju 17 mandata - Demokrate i DF po sedam, “Budva mora“ jednog, dok će Demos i SNP imati dva odbornika.

"Pojedini politički subjekti koji sebe nazivaju opozicijom nastavljaju pritisak na građane Budve koji su započeli 16. oktobra orgijanjem na izbornim mjestima i ulicama Budve.

Sad pokazuju elementarno neznanje izbornog zakonodavstva podnošenjem krivičnih prijava protiv predsjednika OIK-a i predsjednika DIK-a. Poštovana gospodo koja sebe nazivate opozicijom, znamo zašto ste nervozni i nestrpljivi da sačekate konačne odluke nadležnih državnih organa - svjesni ste da je Zakon apsulutno na našoj strani", poručuju iz budvanskog DPS-a. 

Opozicionim kolegama poručuju da žele da proglase izbore bez završene kompletne procedure.

"I učinite ih potpuno regularnim u ambijentu i načinu rada koji priliči samo vama - ambijentu haosa i pritiska. Kad ste sve objasnili građanima Budve i crnogorskoj javnosti što im ne rekoste i suštinu da na pet biračkih mjesta nemate nijedan potpis birača u izvodu iz biračkog spiska za glasanje putem pisma, a ti su ljudi po vama glasali", poručuju iz DPS-a i dodaju da će o ostalim nepravilnostima govoriti poslije odluke nadležnih državnih organa.

U budvanskom DPS-u su, kako kažu, svjesni da opozicija želi, potpuno neosnovanim krivičnim prijavama, skrenuti pažnju javnosti Budve i Crne Gore sa suštine da su izbori na pet biračkih mjesta u Budvi bili potpuno neregularni, da komisija nije donijela odluku i da se izbori moraju ponoviti.

"Vršite pritisak  na DIK i Ustavni sud, dok mi samo tražimo da se ispoštuje Zakon, a vi se toga najviše plašite. Zbog čega zaboraviste sekretare Opštinske izborne komisije i Državne izborne komisije. Mi sigurno nećemo. Tražićemo njihovu odgovornost jer znamo ko je bio zadužen za procedure u OIK-u i DIK-u i kakve su odluke pripremane i donešene", zaključuje se u saopštenju budvanskog DPS-a. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније