Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

07. 02. 2017. 08:31 >> 08:07
8

MIŠČEVIĆ OCIJENILA

Srbija u pregovorima s EU uči od CG

Šefica pregovaračkog tima za pristupanje Srbije Evropskoj uniji (EU), Tanja Miščević, izjavila je da očekuje da u 2017. godini dođe do ubrzanja pregovaračkog procesa sa EU.

"Crna Gora je ispred Srbije u procesu integracija, jer ima 24 otvorena poglavlja, dok Srbija ima šest otvorenih poglavlja. Pratimo tok pregovora Crne Gore, učimo iz njega, ali ga  primjenjujemo na svoju domaću situaciju, što nije nužno potpuno isto. Ključno je da ne samo naše dvije države, već čitav region napreduje u procesu evropskih integracija", rekla je Miščević za Pobjedu.

Ona ocjenjuje da evropska bezbjednost ne može biti cjelovita bez prostora Zapadnog Balkana.

"Evropska unija je i ove 2017. godine suočena sa mnogim izazovima, koji su naravno i za nas veoma važni. Tu je naš proaktivni stav izuzetno važan – moramo pokazati da je naš cilj da modernizujemo društvo, postavimo solidne osnove institucija sistema, garantujemo vladavinu prava i ekonomski rast i razvoj", rekla je Miščević.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније