Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

18. 04. 2018. 16:14 >> 16:07
4

LEKIĆ PORUČIO

Građani ne uočavaju benefite EU integracija

Crnogorski građani ne uočavaju nikave benefite od procesa evropskih integracija, kazao je lider DEMOS-a Miodrag Lekić komentarišući posljednji izvještaj o napretku.

“Ako se ovako nastavi sa izvještajima i jezikom u kojem se kombinuju prijetnje i komplimenti, sve uz nastavak zabrinjavajućeg statusa quo u zemlji, onda bi građani Crne Gore mogli biti prva koleteralna šteta neobičnog partnerstva Evropske unije i Đukanovićeve vlasti”, naveo je Lekić.

U cjelini tehničko-sadržani dio izvještaja je vrlo kritički ocijenjen dok je, kako kaže Lekić, onaj drugi politički načelno afirmativan, što dovodi do više nedoumica.

“Da li se radi u evropskom Izvještaju o napredovanju ili nazadovanju Crne Gore u proteklom periodu”, pita Lekić.

Izvjesno je, kaže Lekić, da građani ne uočavaju nikave benefite u realnom životu od procesa integracija Crne Gore u EU.

“Pominjanje afere „Snimak“ u obliku fantoma koji se provlači u Izvještajima EU, pa i u ovom posljednjem, a nakon oprečnih stavova o tome između Brisela i Đukanovića koji tvrdi da je “Snimak“ fabrikovanje budalaština, sada već ulazi i u fazu političke licemjernosti, pa i degutantntnosti. EU treba da se prema tom skandaloznom, u isti mah i sistemskom slučaju političko-izborne korupcije Đukanovićeve stranke, odnese na prinicpijelan način ili odustane od svega”, kazao je Lekić.

 Na EU je da, kako kaže Lekić da osudi aferu “Snimak”. 

“Ili da se, makar to bilo i nedostojanstveno, poslije toliko sterilnih upozorenja u svojim izvještajima povuče pred Đukanovićevim prijetećim tvrdnjama da je sve isfabrikovano”, navodi Lekić.

Ostaje još jedna mogućnost, kaže Lekić, da se “kontradiktorni evropski izvještaj EU objasni političkim interesima na spoljnopolitičkom planu”.

“U tom dijelu izvještaja crnogorska vlast je dobila priznanja za svoju u osnovi poslušničko-trgovačku politiku”, zaključio je Lekić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније