Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 01. 2014. 14:03 >> 14:03
1

"OPOZICIONA SLOGA"

SNP: Pavlović bi da nas strpa u Spuž

Nastavkom neosnovanih i zlonamjernih optužbi protiv SNP-a i forsiranjem svađe unutar opozicije u predvečerje lokalnih izbora, poslanik DF-a Koča Pavlović potvrđuje da se u političkom djelovanju rukovodi isključivo procjenom ličnog političkog šićara, poručio je Velizar Kaluđerović (SNP).

 

 

On je poručio da Pavlović zavređuje odgovor isključivo iz razloga što je njegovo, po opoziciju štetno djelovanje, i dalje bez odgovarajuće ograde od strane DF-a, kao političke grupacije čiji je glasnogovornik.

„Navodi u novom istupu Pavlovića su, kao i u njegovoj prethodnoj izjavi, neistiniti i isključivo sračunati sa ciljem slabljenja SNP-a kao pojedinačno najjače opozicione partije, a time i slabljenja opozicije u cjelini“, tvrdi Kaluđerović.

Pavlović, kako je ocijenio Kaluđerović, zaobilazi istinu da su svi poslanički klubovi, uključujući i predstavnike DF-a, učestvovali u proceduri predlaganja i izbora sudija Ustavnog suda koji se predlažu i biraju u Skupštini Crne Gore.

„Podmuklo je podmetanje da je SNP glasala i za izbor dva kandidata za sudije Ustavnog suda, kao i za izbor jednog broja članova Tužilačkog savjeta zbog motiva koje navodi Pavlović, a koji su svojstveni njemu, a ne SNP-u. SNP se prilikom glasanja isključivo rukovodila kvalitetom predloženih kandidata, kao i potrebom da Crna Gora što prije dobije novi sastav Ustavnog suda i TS“, rekao je Kaluđerović.

Neistina je, tvrdi on, i mučko podmetanje da se izbor sudija Ustavnog suda može vezivati za promjenu političkog stava SNP-a o proteklim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

„Politički je kukavičluk podmetati SNP-u takve stvari, a istovremeno prikrivati od javnosti činjenicu da je DF učestvovao na lokalnim izborima na Cetinju i u Mojkovcu koje je svojim aktom raspisao Filip Vujanović. Ipak, vrhunac 'ljubavi' prema SNP-u Pavlović iskazuje željom da nas ukloni sa političke scene i direktno strpa u Spuž. Lično ne sumnjam da bi Pavlović, odnedavno politička uzdanica jednog broja bivših funkcionera SNP-a, tako nešto i učinio kada bi mu moglo biti. Za to bi mu bio dovoljan njegov lični merak da nas više ne bude na političkoj sceni, kako bi njemu bilo što šire“, poručio je Kaluđerović.

Osobi koja se, kako je rekao, do ne tako davno divila liku i djelu Mila Đukanovića i priliči da tako nisko udara na  najjaču opozicionu partiju „koja punih 18 godina vodi bespoštednu političku bitku protiv režima Mila Đukanovića“.

„Da podsjetim, Pavlović je sa svojim kolegama srušio opozicioni dogovor i 2007. godine dao dvotrećinsku većinu za usvajanje Ustava sa rješenjima koja i danas dijele Crnu Goru. Za razliku od vas, gospodine Pavloviću, koji se junačite da bi rado poslali u Spuž rukovodstvo najjače opozicione partije u Crnoj Gori, ja sam, još prije nego što ste Vi javno udarili na SNP, javno pozvao lidere svih parlamentarnih opozicionih partija u Crnoj Gori da se sastanu i pokušaju postići dogovor o modelu nastupa opozicije na predstojećim lokalnim izborima koji daje najviše šansi da se smijeni vlast DPS-a i SDP-a“, rekao je Kaluđerović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније